Genot Wonen
Image default
Slaapkamer

Zo haal je de zomer naar je slaapkamer

 

Wanneer de zomer weer voor de deur staat kriebelt het vaak om alles goed schoon te maken. De ramen gaan weer open en de frisse lucht komt weer de kamer binnen. De warme winterdekens worden ingeruild voor de dunnere zomerlakens. Dit is dan ook het beste moment om te kijken of je huidige bed en matras nog wel bij je past. Bieden ze voldoende ondersteuning en word je iedere ochtend fris en fruitig wakker of heb je vaak last van nek- en rugklachten? Wanneer dit het geval is, kan het tijd zijn om hier iets aan te doen. Je kunt dan een aanpasbaar matras kopen, die je helemaal kunt vormen naar jouw lichaam. Met de warme maanden voor de deur kan het zijn dat je wat meer fleurige kleuren in je slaapkamer wilt. Je kunt dan kiezen voor extra accessoires, fleurige kussentjes op het bed of een vaas met bloemen.  

Een koele slaapkamer voor een goede nachtrust
In de warme zomermaanden is het vaak ook warm in de slaapkamer. Wanneer het erg warm is, kan het je nachtrust flink verstoren. Het is dan zaak om te zorgen voor een frisse en koele slaapkamer. Zorg dat je overdag de ramen en de gordijnen dicht houdt, zodat er geen zon en warme lucht in de kamer komt. Wanneer het ’s avonds afkoelt, kun je het raam openzetten, zodat er weer frisse koude wind in de kamer inkomt. Ook kun je investeren in een airco of je kunt de ventilator aanzetten. Sommige mensen kiezen ervoor om te slapen onder de lakens en de dekens in de kast te laten liggen. Voor extra verkoeling, kun je kiezen voor een kussen met een verkoelend element. 

Kies het juiste kussen uit om nekklachten te verminderen
Veel mensen slapen op het verkeerde kussen dat niet goed aansluit bij hun slaaphouding. Hierdoor kun je last krijgen van rugklachten of nekpijn. Dit kan je nachtrust flink versturen. Wanneer je jouw slaapkamer zomerklaar gaat maken, is het wellicht tijd om ook eens te kijken naar een nieuw kussen. Slaap je graag op een stevig kussen of lig je liever op een zachter kussen? Slaap je op je rug, je zij of juist op je buik? Aan de hand van deze vragen kun je een nieuw kussen kopen die perfect aansluit bij jouw wensen. Hierdoor ligt jij ’s nachts comfortabel in je bed en slaap je veel beter.