Genot Wonen
Image default
Meubels

Optimaal comfort in je slaapkamer

Optimaal comfort in je slaapkamer

Onze slaapkamer is een plek waar we toch zeker een derde van ons leven doorbrengen. Waar de één deze ruimte ziet als puur en alleen praktisch om te slapen, is het voor velen steeds meer een onderdeel geworden van het volledige interieur. Niet voor niets zijn we steeds meer bezig met het inrichten van deze ruimte. Want laten we eerlijk zijn, je slaapt toch een stuk lekkerder in een gezellig ingerichte slaapkamer, dan in een ruimte met alleen een bed? Voor het optimale comfort in je slaapkamer is dus niet alleen een goede matras essentieel, maar sfeervolle aankleding dus ook!

Sierkussens

Waar we de nacht doorbrengen op alleen ons welbekende vertrouwde hoofdkussen, is de toevoeging van sierkussens een absolute aanrader. Niet om op te slapen, maar puur ter decoratie. Deze leg je gedurende de nacht natuurlijk niet onder je hoofd, maar bij het voeteneind wanneer je de slaapkamer verlaat. Een aantal sierkussens bij het voeteneind in combinatie met gouden woonaccessoires op je nachtkastje, geeft je het gevoel alsof je in een hotel overnacht.

Houd het netjes

Eén van de belangrijkste en tevens meest eenvoudige tips voor optimaal comfort in de slaapkamer, is door het netjes te houden. Je kunt je slaapkamer namelijk nog zo gezellig hebben ingericht, maar wanneer de vloer is bezaaid met kleding en andere spullen, zal dit in één keer teniet worden gedaan. Wil jij meer tips over hoe jij je slaapkamer netjes kunt houden? Klik dan hier!

Verlichting

Niets is zo belangrijk als de juiste verlichting je een ruimte. Waar het voor het ene moment puur functioneel dient te zijn, is voor het andere moment sfeervol gewenst. Zo ook voor de slaapkamer. Wil jij nog even rustig genieten van het laatste hoofdstuk van een spannend boek, maar je partner wil slapen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn dat je gebruik kunt maken van je eigen nachtlampje, in plaats van dat de grote lamp aan moet blijven tot je klaar bent. Door de juiste verlichting in je slaapkamer, zal je merken dat dit niet alleen prachtig is, maar ook de sfeer ten goede komt.