Genot Wonen
Image default
Meubels

Interieurstijlen voor de eetkamer: wat zijn de opties?

Er zijn verschillende stijlen mogelijk voor een eetkamer. De stijl van je eetkamer hangt natuurlijk deels af van de rest van het interieur in huis. Wanneer je een eettafel hebt staan met bijvoorbeeld een leren eetkamerstoel in de keuken is het belangrijk dat deze eethoek goed past bij de stijl van de keuken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat de eetkamer zich in een andere ruimte bevindt. De eetkamer kan bijvoorbeeld in dezelfde ruimte als de bank staan. In dit geval is het handig als de stijl van de eethoek mooi aansluit op de stijl van de zithoek. In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende stijlen voor een eetkamer en hoe je deze het beste kunt combineren met de rest van je woning.

Minimalistisch en modern

Wanneer je graag een minimalistische uitstraling in je woning wilt is het aan te raden om te kiezen voor lichte en zachte kleuren. Hierbij kun je denken aan veel witte en grijze tinten. Het is ook mogelijk om voor wat lichte warmere tinten te gaan zoals beige of taupe. Deze kleuren stralen veel rust uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een wat donkerdere kleur te gebruiken. Bij deze kleuren passen een hoop verschillende soorten meubels. Als je houdt van minimalistische en moderne meubels is het belangrijk om te letten op de vormgeving. Minimalistische eettafels en een draaibare eetkamerstoel zijn vaak symmetrisch en gemaakt van fijne materialen. Een minimalistische eethoek past goed bij een moderne keuken. Je kunt bij een minimalistisch interieur ook zeker gebruik maken van wat accessoires. Een mooie vaas of dienblad kan een fijne toevoeging zijn aan je eettafel.

Vintage en retro

Als je houdt van een wat meer speelse uitstraling van je eetkamer kun je kiezen voor een vintage of retro uitstraling. Kenmerkend voor een interieur in deze stijl zijn de sprekende kleuren en combinaties van meubelstukken. Als je een woonkamer hebt met veel kleur en accessoires kan een vintage of retro eethoek hier goed bij aansluiten. Vintage is tegenwoordig erg populair en het leuke aan deze stijl is dat je hier veel vrijheid in hebt. Je kunt verschillende soorten kleuren en stijlen met elkaar combineren en dit samen tot een mooi geheel brengen. Retro staat vooral bekend om de felle kleuren en abstracte vormen. Een stof zoals leer past goed bij een vintage of retro eettafel. Daarnaast kun je dit soort eettafels leuk aankleden met mooie fel gekleurde kaarsen of kandelaars.