Genot Wonen
Image default
Meubels

Een kast van een huis

Exclusieve rotan kasten zijn soms echt veel te groot voor mijn smaak. Maar de smaken verschillen daarover in het algemeen. Je kunt hetzelfde ook wel zeggen over huizen. Wil je nou eigenlijk wel zo een super groot huis? Ik heb zelf altijd gewoond in een boerderij waar het vrij ruim was allemaal. Maar toen is mijn vader gaan verhuizen naar een huis waar hij een veel kleinere tuin had maar een veel groter huis. In zo een groot huis is het vaak koud en kil. Letterlijk en figuurlijk, want door al die ruimte is het moeilijk om het allemaal op te warmen en je kunt het moeilijk knus noemen met zoveel ruimte tussen alles. Dat is dus het nadeel van een groot huis.

The Good place

Maar dit hangt allemaal af van wat je smaak is. In de serie de Good place wordt iemand die overleden is per ongeluk verward met een ander persoon. Voor het behouden van haar plekje in the Good Place (de hemel) liegt ze over wie ze is en wordt ze opgezadeld met een huisje dat helemaal niet bij haar past. Het huis is nogal klein en hangt vol met allemaal clowns. En dat terwijl haar buurvrouw een gigantisch huis heeft met 46 tennisvelden. Die jaloezie loopt echt helemaal uit de hand maar het begint ermee dat je altijd eerlijk moet zijn tegen jezelf.

Abilene paradox

Je hebt nog een variatie op de voorgaande verhaal. Dit noem je de Abilene paradox. Een Abilene paradox gebeurt in een groep die een beslissing moet nemen over wat ze gaan doen of waar ze naar toe gaan. Door slechte communicatie nemen ze een beslissing waar eigenlijk niemand tevreden mee is. Als iedereen eerlijk zou zeggen dat ze het niet leuk vonden zou de paradox niet gebeuren. In plaats daarvan denkt iedereen: “Ik zeg wel niks ter behoeve van de ander.” Het is een vrij irritante paradox die ervoor zorgt dat er een heleboel verkeerde beslissingen worden genomen en ruzies ontstaan.