Genot Wonen
Image default
Bedtextiel

Wat moet je weten voordat je jouw kussen vervangt?

Een goed kussen maakt een groot verschil in de kwaliteit van jouw slaap, behalve dat het je in staat stelt uit te rusten en fris en klaar om de dag weer te beginnen wakker te worden, draagt het bij tot de uitlijning van de wervelkolom en kan het nekklachten, gevoelloosheid in de armen en de verschrikkelijke rugpijn voorkomen.

We mogen niet vergeten dat we bijna een derde van ons leven met ons hoofd op een kussen doorbrengen. Comfortabel slapen is dus niet alleen goed voor de nachtrust, maar ook voor de gezondheid!

Het is van fundamenteel belang dat je het juiste kussen kiest

Het is belangrijk dat je de tijd neemt om het beste kussen voor je te vinden, er zijn veel aspecten die in acht moeten worden genomen en geanalyseerd, zoals:

– De positie waarin je slaapt;
– Je biotype;
– Het materiaal;
– En je persoonlijke smaak.

Natuurlijk, zult je professionele hulp nodig hebben, dus ga naar een gespecialiseerde winkel om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt.

Wanneer moet je je kussen verschonen?

Het kussen verslijt, zoals alle dingen, in een langzaam proces en de mensen merken deze verandering niet op. Na verloop van tijd verminderen hun eigenschappen en verliezen ze hun structurele integriteit, wat vaak leidt tot een verkeerde stand van de wervelkolom, nekpijn en voor sommigen zelfs allergieën.

Naarmate de tijd verstrijkt, stapelen zich in het kussen stoffen op die bijdragen tot de verspreiding van huisstofmijt, schimmels en bacteriën.

Er bestaat geen consensus over de specifieke vervangingsdatum, aangezien die verschilt naar gelang van het materiaal, de wijze waarop het hoofdkussen wordt gebruikt, met of zonder beschermende hoes, en of het wasbaar is of niet; maar er is een algemene regel dat je dit binnen maximaal 2 jaar moet doen.

Wat is de ideale kussen hoogte?

Het doel van een kussen is dat jouw hoofd volledig wordt ondersteund terwijl je slaapt, zodat jouw nek ontspannen is. Daarom is het belangrijk te weten in welke houding je het vaakst slaapt.

Aangezien het juiste kussen comfortabel rond de welving van jouw nek moet passen en jouw ruggengraat in lijn moet houden, zal de hoogte jouw keuze rechtstreeks beïnvloeden.