Genot Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

4 seizoenen genieten van en in je tuin

Veel mensen hebben een tuin, een fijne plek om buiten te zitten als het mooi weer is en te genieten van alles wat groeit en bloeit om je heen. In de herfst en in het voorjaar mogen we flink aan de slag om de tuin weer klaar te maken voor het volgende seizoen. Genieten in de tuin in de winter doen we niet vaak, zonde eigenlijk wat is er nou mooier dan zitten in het winterzonnetje. Tegenwoordig wordt de tuin steeds meer een verlengstuk van onze woonkamer. Zo zijn er prachtige loungebanken te koop die je eigenlijk net zo goed in de woonkamer kan zetten zo comfortabel en mooi zijn ze. Of fijne schommelstoelen en banken waar je optimaal in kunt ontspannen. Overkappingen zijn ook erg populair, beschut zitten op je heerlijke loungebank voor als de temperatuur niet zo aangenaam is, of als het juist erg warm is. En de ultieme luxe is een eigen jacuzzi in de tuin. Zowel in de winter als in de zomer te gebruiken om heerlijk te ontspannen.

Een overkapping voor de natte dagenEen overkapping is echt een fijne toevoeging, zoek er beschutting voor de warmte tijdens hete zomerdagen of geniet van de buitenlucht en de tuin op minder warme dagen. Je kan er een houtkachel plaatsen zodat je ook tijdens die winterdagen lekker kunt zitten, helemaal te gek is een jacuzzi. Het hele jaar door genieten van warme en ontspannende bubbels. Nog beter is het als je zit in je warme jacuzzi en rondom ligt sneeuw. Dat is optimaal genieten! Kleed de zithoek aan met een paar mooie grote planten, een buitenkleed, mooie accessoires en wellicht wat mooie gordijnen en dan wil je de tuin en je jacuzzi nooit meer uit. Er is heel veel keuze in mooie plantensoorten die ook in het najaar en de winter groen blijven. Er zijn ook speciale plantenschema’s te vinden waarbij je de tuin zo kan inrichten dat er overal in de winter mooie groene planten te zien zijn. Vergeet ook niet de decoratie rondom bijvoorbeeld de kerstdagen, versier de zithoek en/of overkapping ook mee en zorg voor een mooi sfeerdecor tijden de feestdagen. Als je dan ook nog die jacuzzihebt dan is het voor de hele familie genieten tijdens de feestdagen. Dan moeten ze niet alleen de kalkoen meenemen maar ook hun zwemkleding (en een flesje bubbels).

Heerlijke verkoelingIn de zomer zitten we meer in de tuin dan in huis, gezellig BBQ-en, genieten van het weer en elkaar. Zijn er kinderen? Vergeet dan niet de nodige waterspeeltjes. Het ultieme speelplezier voor de kinderen is natuurlijk een zwembad. Geen plaats voor een zwembad in je tuin? Er zijn genoeg alternatieve opties waarbij de kinderen koel kunnen blijven en alsnog in de zon kunnen zitten. Er zijn bijvoorbeeld hele leuke watersproeiers verkrijgbaar die naast leuk ook nog educatief zijn. Denk wel aan een parasol of zonnescherm om je kinderen veilig buiten te laten spelen en insmeren natuurlijk!

Net als bijna alles heeft een tuin onderhoud nodig, voor de één een ontspanning, voor de ander een ‘moetje’. Gelukkig zijn er ook heel veel producten die het onderhoud van je tuin vergemakkelijken. En vergeet tijdens het onderhoud niet de jacuzzi.

 

https://www.sauna4you.nl/jacuzzi-kopen/