Genot Wonen
Image default
Bouwmaterialen

Verbouwen, opruimen, tuinieren en wat doe je met al het afval?

Vol goede moed begin je aan het klusproject in huis, of aan de tuin die al jaren aan een facelift toe was. Maar wat ga je eigenlijk doen met al dat afval? Simpel; huur een afvalcontainer. Die heb je in diverse maten en voor diverse soorten afval. Ga je verbouwen dan is een bouw- en sloop afvalcontainer een goed idee. Daar kan gemengd bouwafval in, met uitzondering van asbest en lood. Gaat de tuin op de kop? Huur dan een tuinafvalcontainer. daar kan al het groenafval in wat uit je tuin komt.

Welke maat?

Als je flink gaat opruimen of een woning moet ontruimen dan kun je hiervoor ook een afvalcontainer huren. Schat van te voren in hoeveel afval je hebt zodat je weet wat voor afvalcontainer je kunt bestellen. Weinig afval dan kan 3m3 volstaan, veel afval dan is 9m3 misschien een goed idee. Heb je alleen maar puin? Bestel dan een aparte puincontainer, deze is vaak zwaarder dan reguliere afvalcontainers en wordt met een andere auto gehaald. Het bestellen is simpel, dan kan vaak online. Spreek de gewenste dag af en als je al een ophaaldag weet kan je dat ook direct aangeven. De afvalcontainer wordt geplaatst, jij kan deze vol goede moed vullen en daarna wordt de afvalcontainer weer opgehaald.

Meerdere afvalcontainers huren

Je kan ook samen met je buren bijvoorbeeld de container delen als 3m3 net niet genoeg is maar 6m3 teveel. Vaak hebben de buren ook nog wel wat dingen die ze kwijt willen en kan je de kosten delen. Een afvalcontainer is gemakkelijk en voordelig. de afvalcontainer wordt bij je huis geplaatst en weer opgehaald en vervolgens wordt het afval voor je gesorteerd. Makkelijker kan haast niet! Nou ja, behalve dan dat je de container zelf moet vullen šŸ˜‰ Tenzij je een bouwbedrijf hebt die dat voor je doet. Ook voor grote verbouw en bouwprojecten kunnen er meerder afvalcontainers tegelijk gehuurd worden. Dan kan op de bouwplaats direct alles gescheiden worden (puin in de puincontainer, gemengd bouw- en sloop daarin en eventueel groenafval). In ieder geval hoef je niet tig keer heen- en weer te rijden met een aanhangertje naar de stort, alles in en uitladen en de stort is vaak gesloten als jij tijd hebt om je afval weg te brengen. Een afvalcontainer bespaart tijd en geld en daar houden we van toch?

Ook voor opruimacties

Afvalcontainers zijn ook handig bij sportverenigingen, buurthuizen en clubs. Voor zakelijke services zijn er heel veel oplossingen waarbij het werk makkelijker en schoner wordt als er een afvalcontainer gehuurd wordt. Bij nationale burendag werd onlangs gezamenlijk een afvalcontainer gehuurd om de straat en de garages op te ruimen, dit idee kan ook ingezet worden door bijvoorbeeld woningbouwverenigingen of tijdens NLdoet! Dat zijn fijne initiatieven. Samen de boe opruimen en schoonhouden en al het afval netjes gesorteerd in de afvalcontainers. En als dan na tijden lang klussen, opruimen of tuinieren je project bijna klaar is en alle rotzooi is opgeruimd en weggegooid in de containers rest er niets anders voor je dan te genieten van het eindresultaat.. tot aan het nieuwe project natuurlijk!