Genot Wonen
Image default
Verhuizen

Tips voor het verhuizen

Verhuizen is een zware klus die ook nog eens erg duur kan zijn. Je moet een hoop regelen en inpakken voor de nieuwe woning en het kan meer tijd en energie kosten dan je misschien denkt. 

Het fijne moment wanneer je te horen krijgt dat je de nieuwe woning hebt is een mooie gebeurtenis. Je gaat een nieuw hoofdstuk beginnen in je leven. Het kan erg leuk zijn, maar ook spannend zijn om iets nieuws aan te gaan. In ieder geval ben je er klaar voor en gaat het dan nu eindelijk gebeuren. Er moet wel een hoop gebeuren voordat je uiteindelijk gesetteld bent. In deze blog worden er een aantal tips gegeven om het verhuizen een beetje makkelijker te maken. Voor iedere persoon is het een andere ervaring, houd daar rekening mee. 

Inpakken

Je hebt het mailtje of telefoontje gehad dat je de woning hebt gekregen. Dan is het nu tijd voor het inpakken. Inpakken is ontzettend belangrijk. Je wilt niet dat je spullen kapot gaan tijdens de verhuizing. In bouwwinkels kan je kartonnen dozen kopen die gemaakt zijn voor het verhuizen van spullen. Plaats de spullen zo goed mogelijk in de doos en gooi ze niet zonder na te denken erin. Wanneer je ordelijk je spullen in de doos doet kan je meer meenemen. Denk dan ook aan kwetsbare spullen. Pak deze in met bubble wrap. Als je geen bubble wrap hebt en deze ook niet wilt aanschaffen dan kan je ervoor kiezen om de kwetsbare spullen te wikkelen in kranten. Stop ze dan ook veilig in de doos en zorg ervoor dat de kwetsbare spullen niet te veel kunnen bewegen in de doos. 

Als je grote meubels hebt dan is het verstandiger om deze uit elkaar te halen, zodat deze makkelijker vervoerd kunnen worden. Berg de schroefjes wel goed op, zodat je deze in de nieuwe woning weer kan gebruiken. 

Daarnaast wordt er aangeraden om waardevolle spullen los in een doos of in een tas mee te nemen en veilig te vervoeren in een aanhangwagen, bekijk ons aanbod

Vervoeren 

Nu alles is ingepakt, komt het volgende belangrijke onderdeel. Het vervoeren van de spullen. Er zijn verschillende dingen die je kan doen voor het vervoeren van de spullen. Het makkelijkst is om verhuizers in te huren die de spullen voor jou uit de oude woning te halen en vervoeren naar de nieuwe woning. Natuurlijk betaal je hier wel iets voor en het ligt er ook maar net aan hoeveel spullen er moeten worden vervoerd en hoe ver de verhuizers moeten rijden. Helaas is het wel zo dat verhuizers iets kunnen stelen. Het is zo dat dit dan ook nog vaak gebeurd. Houd dus waardevolle spullen bij jezelf en neem deze dan ook zelf mee naar de nieuwe woning. 

Dan is er ook nog een methode waarbij je zelf de verhuizing doet en dus de spullen van de oude woning naar de nieuwe woning verplaatst. 

Je kan een busje huren voor een dag om de spullen te vervoeren. Daarbij kan je ook een aanhangwagen huren die wordt gebruikt voor het verhuizen. 

Als je niet al te veel spullen hebt dan is dit een ideale manier om te verhuizen. Vraag een aantal vrienden en familieleden om te helpen en je bent in een snelle tijd verhuist. 

Ook bestaan er bedrijven die verhuisliften verhuren. De verhuislift kan je als aanhanger aan de auto of bus koppelen. Je mag deze dan ook besturen in combinatie met een B-rijbewijs. 

Als je een busje huurt met of zonder een aanhangwagen dan moet je er wel rekening mee houden dat je wellicht een andere rijbewijs moet hebben. Kijk dus goed welke aanhangwagen en/of bus je nodig hebt en welk rijbewijs je daarvoor moet hebben. 

 

https://www.jekuntmijhuren.nl/