Genot Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Schuurdak vervangen

Vervangen van uw schuurdak

Wilt u het dak van uw schuur vervangen? Als we het over het dak van een schuur hebben, hebben we het meestal over een plat dak. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen die gebruikt kunnen worden. Bituminen is de meest populaire keuze in deze categorie. De volgende zijn de meest voorkomende soorten schuurdaken:

  • Bitumen dakbedekking
  • EPDM dakbedekking
  • PVC dakbedekking
  • Groendak

Kosten van schuur dak vervangen

Uiteraard zal de prijs variëren. Deze wordt bepaald aan de hand van verschillende criteria. De volgende tabel geeft een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde kosten.

Dakbedekking plat dak

Afhankelijk van de soort dakbedekking, kan de prijs verschillen. Deze kosten zullen tussen de €25 en €190 zijn.

Dakschuur vervangen

Wilt u het dak van uw schuur vervangen? Dan is het kiezen van de juiste dakbedekking natuurlijk essentieel. De keuze van het juiste dakbedekkingsmateriaal is vrij cruciaal. Een bekwame dakdekker zal ongetwijfeld geraadpleegd moeten worden. Toch kan het nuttig zijn om van tevoren enige kennis te hebben. Zo kent u de voor- en nadelen al. U kunt ook meteen een voorstel doen dat past binnen uw budget

Schuurdak vervangen bitumen dakbedekking

Platte daken worden vaak bedekt met bitumineuze dakbedekking. Dit is te wijten aan het feit dat de installatie van bitumen dakbedekking eenvoudiger is dan die van andere dakbedekkingsmaterialen. Als gevolg daarvan zijn de arbeidskosten lager, waardoor het een kosteneffectieve optie is. Bitumendakbedekking gaat ook lang mee en is onderhoudsarm, waardoor het een superieure waarde is voor schuurdaken.

Bitumen is een soort asfalt dat geraffineerd is uit ruwe olie. Er zijn twee soorten bitumen: atactisch polypropyleen (APP) en styreen-butadieen-styreen (SBS). SBS bevat een beschermende buitenlaag. Een APP bitumen heeft dit niet. Dakleer kan op twee manieren worden aangebracht, namelijk door het te branden of door het te leggen zonder het te branden. Uiteraard adviseren wij het dakleer te branden. Door de hitte smelt de bitumen dakbedekking en hecht het goed aan elkaar. Voor bitumen daken zijn verschillende kleuren beschikbaar.

Schuurdak vervangen EPDM dakbedekking

EPDM wordt ook gebruikt als dakbedekking op platte daken. EPDM is samengesteld uit een synthetisch rubber. Bij de fabricage van EPDM zijn polymeren betrokken. De versteviging en de flexibiliteit van het rubber worden door polymeren verbeterd. EPDM is ideaal voor platte daken. Het wordt ook vaak gebruikt om daken van schuren te vervangen. EPDM is vrij stevig en zorgt ervoor dat uw dak een lange tijd meegaat. Het is ook UV-bestendig en heeft na verloop van tijd weinig onderhoud nodig. Het is bijzonder goed bestand tegen barre weersomstandigheden

EPDM wordt bij een lagere temperatuur gelegd dan bitumendaken en is daarom flexibeler. Er wordt een andere lijm gebruikt in plaats van een brander.

Schuurdak vervangen PVC dakbedekking

PVC is een materiaal dat zowel waterdicht als flexibel is. PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en het heeft dezelfde weerstand tegen rotten als andere soorten dakbedekking. De levensduur van een PVC dakbedekking is ongeveer 20 jaar.

PVC is ongelooflijk licht. Dit maakt renovaties gemakkelijker. Het PVC dakbedekkingsmembraan wordt met lijm op het dakoppervlak bevestigd. Het is bestand tegen ondergrondse groei omdat het wortels heeft. Hierop kan een versterkingslaag van glasvezel worden gebouwd als substraat voor een groendak, wat milieuvriendelijker is dan andere methoden (zoals beton of metaal).

Groendak op schuurdak

Groendaken worden steeds populairder bij eigenaars van platte daken. Een gewoon dak wordt aangepast zodat er vegetatie op kan groeien. Er worden speciale vegetatie- en drainagelagen aangebracht om de planten te laten gedijen en het water weg te laten stromen. Een groendak is ideaal voor een plat dak.

Het gebruik van planten die goed tegen vocht en droogte kunnen is één manier om te garanderen dat uw dak droog blijft. Gras, vetplanten, mossen en kruiden zijn enkele voorbeelden van plantensoorten die vocht en ontbering kunnen verdragen. Groene daken bieden verschillende voordelen voor uw dak. Uw dak is beter beschermd tegen wisselende weersomstandigheden en is bovendien energiezuiniger! Als u het dak van uw schuur wilt vervangen, raden wij u aan om te investeren in een groendak. Het geeft een organische look aan uw eigendom. Bovendien is het ecologisch gunstig. Dakdekker Haarlem zorgt ervoor dat de installatie of eventuele bijkomende vragen worden behandeld!

Kosten vervangen dakbedekking schuur

De prijzen voor het vervangen van dakschuren lopen sterk uiteen. Dit komt omdat de kosten worden bepaald door een aantal factoren. Deze factoren zijn onder andere de grootte van de dekking van de schuur en het soort dakbedekking dat er momenteel op zit. Wij vertellen u graag wat er allemaal komt kijken bij het berekenen van de vervangingskosten van uw schuur.

Ten eerste is het type dakbedekking van invloed op de prijs, die wordt bepaald door het soort materiaal dat wordt gebruikt. Het grootste deel van de kosten wordt besteed aan materialen. Dit komt doordat het vervangen van een dak met standaardmaterialen vrij goedkoop kan zijn. Dat mag u aannemen:

De laagste kosten zullen rond de €40 zijn. Afhankelijk van uw keuze bij welke materiaal u kiest, kunnen deze oplopen tot €90.

Bitumen dakbedekking kost gemiddeld tussen de €40 en €50 per m2. Tussen €60 en €80 per m2 voor EPDM en groendaken. PVC en pannendaken hebben een prijsklasse van €80 tot €90 per m2. Deze kosten hoeven u niet af te schrikken, want een goede aannemer of dakdekkersbedrijf zal in bulk inkopen en kan dus relatief goedkope prijzen bieden.

De arbeidskosten maken ongeveer de helft van de totale kosten uit. De arbeidskosten zijn aanzienlijk en maken ongeveer de helft van het totale prijskaartje uit. U kunt ook afwatering en isolatie meenemen, wat beide extra kosten zijn die samenhangen met de arbeidskosten.

Ten slotte kunnen de voorrijkosten de prijs beïnvloeden. Het is typisch voor dakdekkers installateurs en bedrijven om een call-out vergoeding in rekening brengen wanneer ze werken in verschillende staten. De uiteindelijke kosten van het vervangen van een overdekte schuur zou worden bepaald door een aantal factoren, waaronder locatie, grootte, enz.

Wat kost dak isolatie aanbrengen schuur dak?

Schuren zijn een flexibele oplossing voor veel dingen. Een schuur kan worden gebruikt als opslagruimte voor uw fiets, barbecue, motorfiets of andere voorwerpen, om maar een paar voorbeelden te noemen. Sommige ondernemers hebben de schuur gebruikt als werkruimte of werkplaats, terwijl anderen de schuur hebben gebruikt als extra woonruimte voor een gezin.

Daarom is het natuurlijk van groot belang dat de dakisolatie van uw schuur in orde is. In Haarlem is het ondenkbaar dat de sterk wisselende weersomstandigheden in de stal geen invloed hebben op de dakisolatie, omdat de stal volledig is blootgesteld aan de elementen buiten.

Overgewicht, onjuiste losbreeksystemen en slecht onderhoud kunnen allemaal bijdragen tot het instorten van een schuurdak. Weersomstandigheden kunnen zwaar zijn, zoals harde wind of zware regenval. Langdurige blootstelling aan vocht (bijvoorbeeld door wind of regen), hitte of ongedierte kan leiden tot rot in het houtwerk dat de bovenkant van de stal draagt.

De kosten voor het aanbrengen van dakisolatie op een schuur variëren van €40 tot €50 per vierkante meter. De oppervlakte van een typische schuur in Haarlem varieert van 10 m2 tot 20 m2. Bijgevolg kunnen de gemiddelde kosten variëren van €400 tot €1000.

https://www.dakdekkers-vanleeuwen.nl/dakdekker-haarlem/