Genot Wonen
Image default
Aanbiedingen

Spelletjes voor honden

Spelletjes voor honden

Een van de leukste kanten van het hondenbezit is het vinden van leuke en constructieve spelletjes voor honden. Fysiek en mentaal stimulerende lichaamsbeweging met uw hond is een geweldige manier om ze gezond te houden. Het versterkt ook uw band.

Of het nu gaat om honden spelletjes om binnen of buiten met uw hond te spelen, uw hond interactieve spelletjes te leren met traktaties als beloning of mentale spelletjes voor honden te ontdekken, er zijn veel manieren om uw hond (en u) vrijwel overal te vermaken. U kunt ook een hondenspeeltje voor uw hond kopen.

Apporteren

Bijna elke hond wordt opgewonden over een spel van halen, aangezien het een klassiek spel voor mensen en honden gelijk is. Alles wat je nodig hebt is een tuin, park of veld, een tennisbal of frisbee en een enthousiaste hond om wat plezier te hebben.

Apporteren is een uitstekend spel voor energieke honden. Het zorgt voor veel lichaamsbeweging terwijl het hen helpt hun instinct om te rennen te vervullen. Het kan uw hond ook mentaal bezig houden en uitdagen door verschillende voorwerpen te proberen waar hij achteraan kan rennen. Een frisbee kan bijvoorbeeld wat moeilijker te vangen zijn, maar leuker om in de lucht te grijpen.

Probeer de hoogte, afstand en richting van uw worpen aan te passen om uw hond geïnteresseerd te houden. Vergeet niet uw hond te prijzen telkens hij zijn speeltje teruggeeft zodat u het nog een keer kunt gooien.

Touwtrekken

Een ander klassiek spel waar de meeste honden van houden is touwtrekken. Touwtrekken is leuk en boeiend voor uw hond, zowel binnen als buiten. Plus, al dat trekken en trekken is een goede bron van lichaamsbeweging. Vermijd overprikkeling van uw hond met dit spel, en laat kinderen dit spel niet spelen.

Een paar dingen om in gedachten te houden: wees voorzichtig als u touwtrekken met een puppy speelt. Denk eraan dat de mond van puppy’s nog niet volledig gevormd is en dat ze nog melktanden hebben. Trek maar een paar seconden per keer voorzichtig. Als ze te klein lijken, probeer dan andere speelactiviteiten.

Houd bij het touwtrekken rekening met de gezondheid van de tanden en het tandvlees van uw hond. Gebruik iets dat geen pijn doet aan de binnenkant van hun mond. Probeer een touw te gebruiken, of een hondenspeeltje van zacht rubber. Als uw hond in het verleden rug- en nekklachten heeft gehad, probeer dan een andere activiteit totdat u met uw dierenarts heeft gesproken.

Verstop de traktatie of Hide & Seek

Als u op zoek bent naar mentaal stimulerende denkspelletjes voor honden, kunt u niet fout gaan met verstop de traktatie. Dit verrijkingsspel voor honden is een leuke manier om hun probleemoplossende vaardigheden te oefenen. Laat een spoor achter door de traktatie op een paar plekken langs de weg naar de verstopplaats te wrijven, plaats de traktatie dan ergens waar het voor uw hond een uitdaging is om hem te vinden.

Als uw hond zoekt, probeer het gebruik van taal als “warm” en “koud” als uw hond dichter en verder weg van de traktatie. Het veranderen van uw toon van een rustige “koud” naar een opgewonden “warm” of “heet” zal hun luistervaardigheid opbouwen, hoewel het enige training zal vergen voordat ze het echt begrijpen.

Jaag op de prooi

Laat de natuurlijke jachtinstincten van uw hond op een positieve manier de vrije loop, zonder dat de eekhoorns in een boom klimmen. Dit spel maakt gebruik van een flirtpaal. Een flirtpaal is een lange paal of stok met een touw aan een uiteinde. Je kunt een flirtpaal kopen of er zelf een maken met een beetje doe-het-zelven.

Bind een speeltje aan het touw van de flirt paal en sleep het langzaam, af en toe stoppen als uw hond klaar is om te springen. Zorg ervoor dat u uw hond het speeltje regelmatig laat “vangen” als beloning, zodat ze vertrouwen krijgen en hun interesse niet verliezen.

Behendigheidstraining

Als u klaar bent om het naar een hoger niveau te tillen, is behendigheidstraining de manier om te gaan. Behendigheidstraining is de ultieme mentale en fysieke stimulatie voor honden. Het helpt uw hond overtollige energie te verbranden en hem te vermoeien voor een lang dutje of een verkwikkende nachtrust.

Zet een hindernisbaan op in een tuin of park met voorwerpen uit de buurt van het huis. U kunt dozen gebruiken om overheen te springen, kegels om tussendoor te weven en alles wat u verder nog te binnen schiet. Als je een hoelahoep hebt, leer ze daar dan doorheen te springen en beloon ze natuurlijk met lekkers als ze vooruitgang boeken.