Genot Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe blijf je warm deze winter?

Voor veel mensen is dit jaar de winter kouder dan ooit, omdat de gas en energieprijzen hoger zijn dan ooit te voren. Dat betekent dat het gewoonweg niet meer te betalen is om de verwarming aan te zetten. Hoe blijf je dan alsnog warm deze winter? Hier zijn enkele tips om warm te blijven in de winter.

Isoleer je woning

Goede isolatie kan helpen om de warmte in jouw huis te houden en de hoeveelheid energie die je moet gebruiken om warm te blijven, te verminderen.

Isoleer je dak, muren en vloeren om de beste isolatie mogelijk te kunnen verkrijgen. Dakisolatie kan helpen jouw energieverbruik te verminderen en jouw energierekening te verlagen door de warmte in de winter binnen te houden en de koele lucht in de zomer. Het kan ook helpen de geluidsoverlast te verminderen en jouw huis comfortabeler te maken.

Gebruik tochtstoppers om kieren rond ramen en deuren af te dichten. Dit kan helpen voorkomen dat koude lucht jouw huis binnenkomt en houdt de warmte binnen.

Gebruik thermische gordijnen of jaloezieën om jouw ramen te isoleren. Dit kan helpen het warmteverlies door de ramen te verminderen.

Kleed je in laagjes

Draag warme, gelaagde kleding. Dit kan helpen om de warmte tegen jouw lichaam aan te houden en je warm te houden. Investeer in een fijne warme badjas en thermo ondergoed voor thuis.

Warmtepomp kopen

Om het toch aangenaam warm te hebben in de winter zonder thermo ondergoed nodig te hebben, kun je een warmtepomp kopen. Dit is een duurzaam alternatief waardoor je woning word verwarmd door lucht en stroom in plaats van gas.

Drink warme dranken

Warme dranken zoals thee, koffie en ook soepen kunnen je lichaam van binnen warm houden, zodat je beter kunt tegen de kou van buiten. Houdt een ketel warme thee klaar voor gebruik en je zult het niet snel koud krijgen.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp