Genot Wonen
Image default
Verwarming

Hoe verwarm jij je huis?

Meer dan 70 procent van het energieverbruik gaat verloren aan verwarming. In de winter kan het erg koud zijn in huis en daarom is iedereen op zoek naar de beste en meest voordelige manier om je huis te verwarmen. De energieprijzen stijgen de laatste tijd enorm, maar er zijn in de loop van de jaren erg veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen op het gebied van verwarming. Veel van deze manieren zijn nog niet erg bekend, maar wel erg efficiënt, duurzaam en kostenbesparend. Hierom zouden deze mogelijkheden meer bekendheid moeten krijgen. Een van deze mogelijkheden is het gebruik van een infrarood paneel. deze mogelijkheden is Ben jij benieuwd hoe jij je huis het meest voordelige verwarmd en wat de beste opties zijn voor jouw huis? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind jij de beste mogelijkheden. 

Infrarood panelen

Infraroodpanelen zijn panelen die je in je huis kunt plaatsen. Deze panelen geven warmte af door middel van infrarood straling. Deze straling komt op objecten en personen in een ruimte terecht en vertaald zich vervolgens als warmte. Deze panelen kunnen in iedere ruimte van je huis geplaatst worden en kunnen ook apart bestuurd worden. Zo kies je er bijvoorbeeld voor om de ene ruimte wel te verwarmen en de andere ruimte niet. Hoe meer panelen er in een ruimte geplaatst worden hoe sneller de ruimte verwarmd wordt. Verwarming door infrarood straling zorgt er niet alleen voor dat er geen schimmelvorming in huis ontstaat, maar het zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit komt, omdat de lucht, zoals bij andere vormen van verwarming, niet door de ruimte wordt gecirculeerd, maar op een plek blijft. Ben je na deze informatie nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de website van infraroodpaneel.nl.

Warmtepomp

Een warmtepomp kun je zien als een duurzaam alternatief voor een cv ketel. Een warmtepomp heeft ongeveer de grootte van een koelkast en haalt zijn warmte uit de omgeving waarin hij zich bevindt. Denk hierbij aan warmte uit grondwater en de lucht. De warmtepomp wordt aangestuurd door middel van stroom, waarbij een cv ketel juist gas verbruikt. Elektriciteit kan tegenwoordig vaak groen gewonnen worden, door het gebruik van bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens. Bij gas is het een stuk lastiger om dit groen te winnen en daardoor is een warmtepomp een stuk duurzamer dan een cv ketel. Je kunt ook voor een hybride warmtepomp kiezen, dit is een combinatie van een cv ketel en een warmtepomp.