Genot Wonen
Image default
Verwarming

Overweeg infrarood verwarming bij een badkamer renovatie

Een grote badkamer renovatie gebeurd om de 15 tot 20 jaar. Misschien ben jij ook aan het nadenken om jet badkamer weer helemaal ‘up-to-date’ te maken? Heb je wel eens gedacht om infraroodverwarming te nemen en je CV radiator gewoon niet meer terug te hangen?

 

Waarom badkamer renovatie?

Wanneer wordt een badkamer renovatie uitgevoerd? Veelal als de kwaliteit van de badkamer spullen afneemt.

Een lekkende douchekop, scheef hangende deurtjes van de badkamer meubel, een roestige radiator of de kleur van de wandtegels vindt je niet meer mooi.

Niets is zo veranderlijk als smaak en dan kan ook een reden zijn dat je de nieuwste trends en technologieen in je badkamer wilt hebben. Het is uiteindelijk een persoonlijke beslissing die afhangt van individuele omstandigheden en voorkeuren.

 

Wat kost een badkamer renovatie?

De kosten van een badkamerrenovatie varieert sterk en is afhankelijk van verschillende factoren. Je kan kiezen voor een flinke badkamer renovatie, of welke materialen je kiest, of welke technologieen je gaat toepassen.

Over het algemeen kunnen de kosten van een badkamerrenovatie variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van het niveau van luxe en de gewenste kwaliteit.

Een eenvoudige renovatie, waarbij je bijvoorbeeld alleen de vloer en de wandtegels vervangt, kan relatief goedkoop (zelf) uitgevoerd worden. Maar een volledige badkamer renovatie waarbij je alle sanitair, de badkamer indeling, de elektrische bedrading en de leidingen vervangt, wordt stukken duurder.

 

Kostenposten badkamer renovatie

Bij een badkamerrenovatie moet je denken aan de volgende kosten posten

  1. Het sanitair, zooals het toilet, de wastafel en badkamer meubel maar ook het bad en/of de douche. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen merk, materialen en het ontwerp.
  2. Tegels: De kosten zijn afhankelijk van het soort tegels, de hoeveelheid benodigd materiaal en de arbeidskosten voor installatie.
  3. Verlichting en elektriciteit: ga je spiegelverlichting nemen of lampen aan de wand of toch het plafond? Het aanpassen van de elektrische bedrading kan extra kosten met zich meebrengen. Misschien overweeg je een infraroodspiegel of in een infraroodpaneel met LED verlichting te nemen, waarbij je rekening moet houden bij de aanleg van de elektriciteit
  4. Loodgieterswerk: Het verplaatsen of vervangen van leidingen en sanitair kan ook bijdragen aan de totale kosten van de renovatie.
  5. Accessoires:  Dit omvat zaken zoals spiegels, kranen, douchekoppen, handdoekhouders, enz. De kosten variëren afhankelijk van de gekozen stijl en kwaliteit.

 

Tenslotte, de grootste kostenpost: arbeid. Dat kan sterk variëren afhankelijk van de regio en het gekozen renovatiebedrijf of aannemer.

Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen en de kosten van verschillende aannemers en leveranciers te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Zo kun je een beter idee krijgen van de mogelijke kosten voor jouw specifieke situatie.

 

Infraroodverwarming sterk in opkomst

Infraroodverwarming is sterk in opkomst. Door de energietransitie wordt elektra steeds vaker gebruikt voor allerlei doeleinden: eten koken (inductieplaat), keukenboiler, auto opladen, en ook steeds meer elektrisch verwarming.

In totaal zijn er 11 voordelen van infraroodverwarming, maar de belangrijkste voor de badkamer is het feit het direct en comfortabele verwarming is.

Er zijn paar mogelijkheden om infrarood verwarming toe te passen in de badkamer:

 

  • Een infrarood paneel met verlichting. De combi van infraroodverwarming en LED verlichting is een duurzame combinatie van twee duurzame technieken
  • De snel opkomende infrarood spiegels, waarbij je de keuze varieert van alleen verwarming tot slimme- of smart spiegels

De aanschafprijzen vallen mee; voor enkele honderden euro’s kan je al zo’n fraaie oplossing hebben.

Ga je een badkamer renovatie uitvoeren? Neem gelijk infrarood verwarming. Comfortabele en direct warmte, direct na het douchen!

https://extrawarmte.nl/infraroodverwarming-in-badkamer/