Genot Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

5 tekenen dat je een ervaren loodgieter hebt gevonden

Ahoy daar, doe-het-zelf-helden en huiseigenaren! Het is tijd om te praten over de meest glorieuze ontdekking sinds de uitvinding van de verstelbare moersleutel: de ervaren loodgieter. Maar hoe weet je dat je niet gewoon te maken hebt met een persoon die water probeert te laten verdwijnen als een goochelaar? Hier zijn vijf aanwijzingen dat je een doorgewinterde loodgieter hebt gevonden.

Zijn broek is opgetrokken tot aan zijn oksels

Je kunt er zeker van zijn dat je een loodgieter van topklasse hebt gevonden als zijn broek tot aan zijn oksels is opgetrokken. Waarom, vraag je? Nou, dat is simpel – het is een geheime code onder loodgieters. Hoe hoger de broek, hoe beter de expertise. Hij heeft waarschijnlijk meer tijd doorgebracht onder gootstenen dan jij op de bank voor de tv! En daar hoort een hoog opgetrokken broek bij. 

Hij praat in vakjargon

Als je loodgieter begint te praten over dingen als “afsluitkraanmoeren” en “pvc-drukfittingen” alsof het over het weer gaat, dan heb je iemand die zijn vak kent. Maar als hij begint met “Oh, die dinges daar moet aangesloten worden op dat ronde stukkie,” begin dan maar vast met zoeken naar een nieuwe loodgieter. Zoek je een ervaren loodgieter met kennis van zaken? Siersma Installaties is een professioneel dakbedekkings- en loodgietersbedrijf in Brabant die je voor dit soort klussen kunt bellen.

Hij heeft een zesde zintuig voor waterlekken

Je zou kunnen denken dat loodgieters gewoon gewone stervelingen zijn, maar nee! Ze hebben een verborgen gave om waterlekken op te sporen alsof ze een spion zijn op een geheime missie. Als jouw loodgieter begint te turen naar de muur en zegt: “Ik denk dat je hier een lek hebt,” dan is hij absoluut de juiste persoon voor de klus.

Hij heeft een gereedschapskist waar je U tegen zegt

Een echte loodgieter heeft niet zomaar een gereedschapskist. Nee, hij heeft een complete schatkist! Als zijn gereedschapskist nog het meeste wegheeft van een halve bouwmarkt aan materialen, weet je dat je te maken hebt met een professional. 

Hij kan een wc ontstoppen zonder een zweetdruppeltje

De ultieme test van een loodgieter is natuurlijk zijn vermogen om een verstopte wc te ontstoppen zonder een spoortje van moeite. Als hij dat klusje klaart alsof hij een sierlijke balletdans uitvoert en daarna glimlachend de kamer verlaat, dan heb je zonder twijfel de crème de la crème van loodgieters gevonden.

Dus, daar heb je het! Houd deze vijf aanwijzingen in gedachten als je jouw loodgieter gaat ‘beoordelen’ op kennis en kunde. Voldoet hij aan minimaal drie van bovenstaande eigenschappen, dan heb je zeker weten een echte professional gevonden. En vergeet natuurlijk niet om de beste man of vrouw te bedanken met een glimlach en een bak koffie – want een goede loodgieter is goud waard!

 

https://siersma-installaties.nl/