Genot Wonen
Image default
Woning en Tuin

Ben je een ervaren trampoline springer kies dan voor de rechthoekige trampoline

Weet je dat je een ervaren trampoline springer bent dan kun je het beste een rechthoekige trampoline aanschaffen. Eén van de grootste pluspunten van zo’n trampoline is dat het een stuk minder loze ruimte in beslag neemt. Beschik je over een kleine tuin dan is een trampoline in de vorm van een rechthoek zeer geschikt. Of wil je je trampoline netjes kunnen wegwerken in een hoek van je tuin dat is dit type trampoline daar ook geschikt voor. Een rechthoekige trampoline is dus veel efficiënter dan een ronde trampoline. Inspiratie voor zo’n trampoline vind je hier.

Professionele trampolines zijn altijd rechthoekig

Misschien is het je wel eens opgevallen, professionele trampoline springers springen altijd op rechthoekige trampolines. De reden waarom de ervaren dames en heren kiezen voor een rechthoekige trampoline is omdat ze meer bewegingsvrijheid hebben. Ze worden met een trampoline die rechthoekig is niet naar het midden getrokken en kunnen overal hun kunstjes uitvoeren. Ook kunnen ervaren trampoline springers handig gebruik maken van de veerspanning. Op sommige plekken is de veerspanning sterker dan op andere plekken waardoor ze meer trucjes kunnen doen en hoger kunnen springen.

Heb je geen grote tuin, maar wil je toch een trampoline?

Zoals in de inleiding vermeld kun je met een rechthoekige trampoline de ruimte heel effectief benutten. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt. Het is in een kleine tuin namelijk veel makkelijker om een rechthoekige trampoline kwijt te kunnen dan een ronde trampoline. Als je een ronde trampoline aanschaft dan ontstaat er veel loze ruimte. Rechthoekige kunnen je veel makkelijk in een hoek zetten, zonder dat bepaalde ruimte verloren gaat. Daarnaast heeft een rechthoekige trampoline als voordeel dat het er een stuk strakker en netter uit ziet dan een ronde trampoline. Heb je een nette tuin dan staat een rechthoekige trampoline simpelweg een stuk mooier.

Het springen op een rechthoekige trampoline is moeilijk

Voordeel is om met een rechthoekige trampoline ruimte te besparen, maar nadeel is dat het een stuk moeilijker springen is dan bij een ronde trampoline. De veerspanning is namelijk niet op alle plekken gelijk. Elke sprong voelt niet hetzelfde aan, terwijl dat bij een ronde trampoline wel het geval is. Heb je echter veel ervaring met trampoline springen dan kun je zonder problemen een rechthoekige trampoline aanschaffen. Je kunt er veel meer trucjes mee uithalen en je kunt makkelijk op je plaats blijven.