Genot Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Warm blijven wonen

Met hoge energieprijzen worden mensen steeds creatiever om de energierekening laag te houden. Dit zorgt ook voor hele creatieve oplossingen, waardoor de energierekening in plaats van omhoog, zelfs omlaag kan gaan bij sommige huishoudingen. Op zoek naar manieren om warm te blijven wonen, zonder dat de energierekening door het dak schiet? Check dan deze tips.

Kruipruimte isoleren

Veel mensen beginnen voor het terugdringen van de energierekening met het dichten van kieren en gaten. Wat echter heel vaak wordt vergeten, is dat de kruipruimte isoleren ook werkt. Als je de kruipruimte isoleren gaat, heb je zo alweer een besparing te pakken. Natuurlijk is de kruipruimte isoleren niet de enige tip….

Kleine elektrische kacheltjes

Op het moment dat vooral het gas enorm duur is, kan het zich lonen om, in plaats van de cv te gebruiken, op alleen de plek waar je bent te verwarmen. Dit kan met een elektrisch kacheltje. Je kunt aan de hand van de energiekosten voor gas en elektrisch en het verbruik van het kacheltje al uitrekenen wat je eventueel bespaart op deze manier. Nog een extra tip: een airco kan ook schelen. De nieuwere airco’s kunnen meestal ook verwarmen en zijn vaak goedkoper in het verwarmen dan met een cv.

Mindset

Warm blijven wonen en de energierekening laag houden, kun je ook doen met eerder een extra trui aan te trekken. Laagjes over laagjes werkt heel goed. Wil je tot het uiterste gaan? Kies dan voor thermo-ondergoed. Daarnaast is het ook een gewenning. Niet iedereen went aan de kou. Alleen als je de ochtend al eens begint met een koude douche, stapje voor stapje, dan ga je merken dat je het niet meer zo snel koud hebt. Zoals Wim Hof, ook wel ‘The Iceman’ genoemd het zo mooi zegt ‘Ga zelf naar de kou, dan komt de kou niet naar jou toe.’.

https://www.isolatie-info.nl/kruipruimte-isoleren