Genot Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Minder poetsen thuis, 4 tips

Voor wie nu niet echt het poetsen heeft uitgevonden, is de huishouding vaak de sluitpost van de week. Het is ook niet erg dat je niet van schoonmaken houdt, alleen het huis wordt niet uit zichzelf schoon. Helaas. Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan poetsen thuis? Dan hebben we hier voor jou 4 tips!

1.Minimalisme en een industriële keuken

Het is heel makkelijk om minder te poetsen, als je gewoon minder spullen hebt om te poetsen. Daarnaast zijn strakke ontwerpen, zoals een industriële keuken, ook makkelijker schoon te maken. Zo’n industriële keuken heeft oppervlakten die mooi glad zijn. Dat is natuurlijk ideaal voor een snelle schoonmaak. Daarnaast is een industriële keuken ook behoorlijk tijdloos. Ideaal voor wie naast poetsen ook niet van verbouwingen houdt.

2.Opruimen

Het probleem is vaak niet eens de tijd die poetsen kost, het is vooral het opruimen voordat je eens fatsoenlijk kunt beginnen met poetsen. Heb je een vaste dag voor poetsen? Maak er dan gewoonte van dat je dag ervoor alvast alles gaat opruimen.

3.Wat is het je waard?

Je kunt het poetsen ook uitbesteden. Een poetshulp kost geld, maar je verdient ook geld. Als je zelf meer verdiend dan een poetshulp dan kan je misschien beter gewoon ervoor kiezen om een poetshulp in te huren.

4.Goed materiaal en power muziek

Verder helpt goed materiaal bij het schoonmaakwerk. Zo zijn er speciale microvezeldoeken waarbij bijvoorbeeld het schoonmaken van ramen nog maar een fluitje van een cent is. Het gaat een stuk sneller dan normaal. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een robotstofzuiger te kopen. Dit bespaart je ook weer tijd.

Als je het poetsen niet uitbesteed zul je toch zelf iets moeten doen, poetsen gaat immers niet vanzelf. Wat dan goed helpt is accepteren dat dit zo is. Zet er gerust een lekker power muziekje bij op, dat maakt het schoonmaken voor veel mensen een stuk leuker.

1x anchor: industriële keuken

URL: https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/industriele-keukens

https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/industriele-keukens