Genot Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Hoe snel kan een makelaar je huis verkopen?

Een makelaar inhuren om je huis te helpen verkopen is een slimme zet. Maar hoe snel kun je verwachten dat je huis verkocht is? Dat is nog niet zo simpel gezegd. Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder de toestand van de huizenmarkt, de staat van je huis, en de vraagprijs. In het algemeen zullen huizen in goede staat en juist geprijsd sneller verkopen dan huizen die reparaties nodig hebben of te hoog geprijsd zijn. 

 

Een goede makelaar maakt het verschil

Op een warme markt verkopen huizen meestal binnen een paar weken. Op een tragere markt kan het wat langer duren, bijvoorbeeld een aantal maanden. Uiteindelijk is het de bedoeling een evenwicht te vinden tussen het scherp prijzen van je huis en het beste rendement op je investering te krijgen. Met de hulp van een ervaren en bekwame NVM makelaar zou je in staat moeten zijn je huis relatief snel en voor de juiste prijs te verkopen. 

 

Huis verkopen in Rotterdam

Makelaars in Rotterdam verkopen huizen over het algemeen vrij snel. Het gemiddelde huis staat meestal zo’n twee maanden op de markt voor het verkocht is. Dat is relatief snel in vergelijking met andere plaatsen in Nederland. De belangrijkste factor die bepaalt hoe snel een makelaar een huis in Rotterdam kan verkopen is meestal de vraagprijs. Als de vraagprijs te hoog is, dan zal het huis waarschijnlijk langer op de markt blijven. Is de vraagprijs echter redelijk, dan is de kans groot dat het huis relatief snel verkocht wordt. 

 

Een andere factor die een rol kan spelen bij hoe snel een makelaar een huis in Rotterdam verkoopt, is de ligging van het pand. Woningen die in gewilde buurten staan, hebben de neiging sneller te verkopen dan die welke dat niet zijn. Tenslotte kan de staat van de woning ook invloed hebben op hoe snel het verkoopt. Als de woning gerepareerd of bijgewerkt moet worden, dan kan het langer duren voor het verkocht is. Is de woning echter in goede staat, dan is de kans groter dat het relatief snel verkocht wordt. Uiteindelijk zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op hoe snel een makelaar een huis in Rotterdam verkoopt. De belangrijkste factor is meestal de vraagprijs. Maar ook locatie en staat van onderhoud kunnen een rol spelen.