Genot Wonen
Image default
Woning kopen

Voor- en nadelen van een verhuizing uitbesteden

Niemand kan ontkennen dat een verhuizing één van de meest stressvolle en tijdrovende bezigheden is. Hier heb je wel een aantal oplossingen voor en eentje daarvan is, dat je een verhuisteam zou kunnen inhuren. Wel brengt dit ook een aantal nadelen met zich mee. Je moet dus goed de afweging kunnen maken. 

Voordeel

Je bent er natuurlijk nooit helemaal zeker van dat er niets stuk gaat, maar met verhuizers is de kans wel een stuk kleiner. Deze personen zijn erop getraind om jouw spullen zo veilig mogelijk in te pakken en te vervoeren naar je nieuwe woning of kantoor. Daarnaast ben je, mocht er toch nog iets misgaan tijdens de verhuizing, goed verzekerd via het contract dat je met het gekozen verhuisbedrijf hebt afgesloten. Tot slot spreekt de veiligheid van je eigen lichaam voor zich. De verhuizers zullen nogal wat lasten van je overnemen van het verplaatsen en laden van jouw spullen, waardoor jij niet het risico neemt op het oplopen van fysieke en/of mentale klachten.

Nadeel 

Dat je een team hebt dat helpt, betekent niet dat je zelf niets hoeft te doen. Vaak is dit nog nog wel de illusie die mensen hebben. Van te voren moet je hier wel van op de hoogte zijn, want anders kun je er nog wel eens spijt van krijgen. Je moet immers wel de juiste mensen vinden allereerst, overeenkomsten afsluiten, planningen maken en ook tijdens de verhuizing zelf zul je alles goed in de gaten moeten houden. Je wilt namelijk dat alles wel gaat zoals jij dat van te voren hebt bedacht en wilt. Dus zitten en achterover leunen, zit er helaas niet in. 

Voordeel 

Verhuizers hebben een hele hoop ervaring. het werk wat jij in een dag doet, doen hun waarschijnlijk in een paar uurtjes. Deze snelheid is ideaal voor een verhuizing, want je wilt het waarschijnlijk ook zo snel mogelijk achter de rug hebben. Des te eerder kun je genieten van je nieuwe plekje of kun je aan het werk. Hierbij is het natuurlijk ook zo dat hoe meer verhuizers je inhuurt, hoe meer dit ook het tempo zal opvoeren. Het gezegde: vele handen maken licht werk, is er ook om een reden en komt hier goed van pas. Uiteindelijk is dit voor een hoop mensen een goede reden om de verhuizing dan toch uit te besteden. Je moet het er maar voor over hebben en vaak is er ook geen sprake van spijt achteraf. 

Nadeel 

Ondanks dat het een reden is om wel een verhuisteam in te huren, is het ook een grote factor om het juist niet te doen: geld. In een verhuizing stop je al enorm veel centen en het kan dan zijn dat het net niet helemaal in je budget zit om nog extra mensen in te huren. Zoek dit van te voren al uit en dan weet je een beetje wat je opties zijn. Je wilt er uiteraard niet te laat pas achter komen dat je het niet kunt betalen. Ook dit zorgt nu eenmaal voor meer en meer stress. Helemaal niet gezond en ook niet nodig eigenlijk. 

Genoeg om over na te denken. Heel belangrijk is, dat het je vooral geen overhaaste beslissingen neemt en er dan achteraf toch nog op terug wil komen. neem je tijd en dan komt het vanzelf allemaal goed. Voor verhuizingen ben je bij Oostland Verhuizingen aan het goede adres.