Genot Wonen
Image default
Woning kopen

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Het snel willen verkopen van een huis kan een belangrijk iets zijn voor u en degene waarmee u in het huis woont. Wellicht ziet u een verkoop via bijvoorbeeld een makelaar en Funda niet zitten. vanuit vastgoedbedrijf Sons Real Estate kunnen wij dit uiteraard goed voorstellen. Zo dient u de woning volledig klaar te maken, omdat er veel foto’s worden gemaakt om de verkoop van uw woning te promoten. In dit artikel leggen wij uit welke opties er zijn om uw woning sneller te kunnen verkopen.

Optie 1

In de eerste plaats is het mogelijk om zelf een koper te vinden, bijvoorbeeld in uw kennissenkring of Social Media. Het nadeel is dit geval is zowel de administratieve rompslomp alsmede het ontbreken van degelijke begeleiding door een vastgoedspecialist. Het opstellen van een verkoopcontract kan iedereen, maar de kleine lettertjes en bepalingen bepalen hoe rustig u kunt blijven mocht er iets mis zijn met uw oude woning. Veel mensen vinden het toch fijner als een vastgoedspecialist of makelaar het contract opstelt.

Optie 2

In de tweede plaats is het mogelijk uw woning zelf te verkopen onder begeleiding op afstand van een expert. Vaak wordt dan ook de mogelijkheid gegeven uw woning te presteren via externe partijen, die dan het maken van foto’s op zich neemt. In de praktijk maken mensen zelf hun foto’s, maar onderschatten het gegeven dat veel woning kopers zich laten afschrikken als een foto niet goed gemaakt is. Denk hierbij aan foto’s vanuit een verkeerde hoek, waardoor mensen denken dat het huis op een niet handige of niet mooie plek gevestigd is. Maar ook gewoon foto’s waarbij een gedeelte van een kamer zichtbaar is, waardoor deze kleiner lijkt. Het afschrikken van potentiële kopers is iets waar vastgoed experts zich geen druk om maken, doordat zij dagelijks (zelf) bezichtigen en dagelijks contact hebben met deze kopers.

Optie 3

In de derde plaats is het een goede optie om uw huis direct te verkopen aan een partij die alles van u overnemen. Denk hierbij aan beleggers, investeerders en opkopers die veel kennis van zaken hebben en dus veel breder kijken naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld uw huis op te knappen of te verhuren. U heeft er dan verder geen omkijken naar en doordat opkopers vaak tegen gunstige tarieven herstel- of transformatie processen kunnen regelen, is dat iets wat voor u enkel zorgen zou opleveren. Een echte win-win-situatie voor zowel u als de zakelijke koper van uw woning. De reden dat veel verkopende partijen van huizen, zoals u en ik, kiezen voor een opkoper is de laagdrempeligheid, flexibele voorwaarden, zekerheid en duidelijkheid. Ook het ontbreken van makelaarskosten speelt vaak mee. Zo kunt u hierdoor gemiddeld pakweg €5.000 minder accepteren m.b.t. de verkoopprijs, aangezien een verkoop via een makelaar qua courtage vaak op dit niveau zit.

Tot slot wensen wij u veel succes met de verkoop van uw huis. Onze gouden tip is dat u altijd naar een opkoper kunt stappen. Ook als de woning op Funda staat en niet verkocht raakt, zelfs dan kunt u naar een opkoper stappen. Houdt er echter wel rekening mee, dat opkopers dan minder zullen bieden. Het aanmelden van uw woning vóórdat u de openbare markt opgaat, is zeker een aanrader! Want zelfs dan kunt als u niet tevreden bent, alsnog kiezen voor een openbare verkoop.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/