Genot Wonen
Image default
Woningen

Ontstoppingsbedrijf in Purmerend

Verstopte afvoer

Ben jij woonachtig in Purmerend en heb je voor het eerst last van een verstopte afvoer put? Onze professionals staan voor je klaar om je afvoer te ontstoppen!

Of het nou je doucheputje, gootsteen, wasbak of je wc is. De specialisten van onstoppingsbedrijf in Purmerend weten elke verstopping te ontstoppen. Wij kunnen dezelfde dag nog bij je langskomen als dat nodig is.

Hoe ontstaat een verstopte afvoer

Een verstopte afvoer kan meerdere oorzaken hebben. Het kan ontstaan door etensrestjes, vuil, haar, zeepresten, frituurvet en/of doekjes. Als dit het geval is, is het soms mogelijk om de verstopping zelf te verhelpen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een ontstopper of ontstoppingsmiddel te gebruiken. Als de verstopping niet te diep zit is het ook mogelijk om een deel van de leiding los te draaien en de verstopping zelf eruit te halen. Als dit niet het geval is, kun je een ontstoppingsbedrijf langs laten komen. Deze ervaren loodgieters weten als geen ander om alle soorten verstoppingen te verhelpen met de juiste materialen.

Een verstopping kan ook ontstaan door slijtage of een breuk in de leiding. In dit geval zul je merken dat je afvoer vaker verstopt komt te zitten. Ook hier weten onze ervaren loodgieters mee om te gaan. Als de loodgieter ziet dat de leiding is versleten of gebroken zal hij deze repareren of zelfs vervangen als het nodig is.

Hoe voorkom je een verstopte afvoer

Je kunt zelf een aantal dingen doen om de kans op een verstopping te verkleinen. Als eerste: giet geen frituurvet door de gootsteen. De kans dat frituurvet zich aan de wanden van de leiding gaat hechten is groot. Maak de pan met frituurvet altijd eerst schoon met bijvoorbeeld een keukenrol voordat u hem wast.

Een andere tip is om niet teveel zeep, haargel en tandpasta te gebruiken. Ook deze producten hebben een grote kans om zich aan de wanden te hechten. Na het douchen is het ook van belang om gelijk de haren uit het doucheputje te verwijderen. Dit voorkomt dat er al snel teveel haar in het afvoerputje terecht komt.

De laatste tip is om regelmatig heet water of soda door de afvoerput te gieten. Dit is niet schadelijk voor je afvoer en het zorgt ervoor dat het vuil in de afvoer los komt.