Genot Wonen
Image default
Woningen

Het gevoel van thuis creëer je zo!

Het gevoel van thuis is 1 van de belangrijkste dingen aan een huis, het is namelijk de plek waar de meeste mensen erg veel tijd doorbrengen. Voor veel mensen mist het gevoel van thuis nog in hun woning en dat is zonde. Met een paar simpele trucs geeft u uw interieur een upgrade en voelt u zich binnen no time thuis in eigen huis. De beste en populairste tips om het gevoel van thuis in uw interieur te verwerken worden in dit artikel besproken.

Het kiezen van de juiste muurkleur

We beginnen met 1 van de belangrijkste aspecten van de sfeer in uw huis; de muurkleur. Deze kleur kan de sfeer maken of breken, het is dus belangrijk hier goed over na te denken. Kiest u voor een warmere kleur, of gaat u juist voor een wat koelere kleur. Allemaal keuzes die u moet maken op basis van persoonlijke voorkeur. Er zijn wel een aantal algemene tips die iedereen kan gebruiken bij het kiezen van een nieuwe kleur op de muur. Zo is het altijd handig om van tevoren een kleurenpalet te maken. Ook is het belangrijk kleurenstaaltjes te bestellen voor u de muur een andere kleur geeft. Deze kleurenstaaltjes kunt u dan bekijken bij de lichtinval van uw woning, zo komt u nooit voor onverwachte ongemakken te staan.

Tip: Om een extra dimensie aan de muur te geven kunt u gebruik maken van Modulari muurcirkels. Modulari muurcirkels zijn foto’s, quotes of wat u maar wilt in de vorm van een cirkel die u kwijt kunt op de muur.

wanddecoratie

Accessoires toevoegen aan uw woning

Accessoires kunnen een hoop doen met het interieur van uw woning. Van een kale en minimalistische inrichting naar een gezellige en sfeervolle woning. Accessoires voor uw woning zijn eigenlijk overal te verkrijgen, ook kunt u zelf aan de slag gaan met wat gepersonaliseerde accessoires. Let er wel op bij het toepassen van deze accessoires dat u uw interieur niet te druk maakt. Thuis blijft natuurlijk wel de plek om tot rust te komen, met een hele drukke inrichting is tot rust komen een uitdaging.

Ruimtelijk maken van uw woning

Iedereen wilt natuurlijk zijn/haar huis zo groot mogelijk laten lijken. Het is daarom verstandig om uw huis niet helemaal te vullen met allerlei overbodige meubels. U hoeft uw woning ook weer niet minimalistisch in te richten, maar een volgepropt interieur zorgt voor onrust en dat is precies wat u niet wilt. Om de ruimte optisch groter te maken is er een simpele truc: zet alle meubels een paar centimeter van de muur, zo ziet uw woning er minder propperig uit en creëert u meer ruimte.