Genot Wonen
Image default
Woning en Tuin

Zo kom je helemaal tot rust in de tuin

Nu het buiten warmer begint te worden loont het om de tuin klaar te maken voor de komende zomermaanden. Je wilt er volledig tot rust kunnen komen na een lange werkweek of een intensieve periode op je studie. Welke stappen kun je zetten om straks volledig los te kunnen komen van je stressgevoelens? In dit artikel lees je er meer over! Een goede eerste stap is het gebruik van een ligbed in de tuin. Ligbedden bieden je vaak meer comfort dan een klassieke tuinstoel. Mocht je toch voor een tuinstoel gaan, kies dan voor een model waarvan je de rugleuning kunt laten zakken.

 

Loungeset op het terras een goed alternatief

Naast een ligbed kan ook een loungeset het overwegen waard zijn. Er zijn verschillende online webshops waar een breed scala aan loungesets aangeboden wordt. Het verschil zit hierbij onder meer in het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en het formaat hiervan. Net als op een ligbed, heb je ook op een loungeset alle ruimte om languit te liggen op een mooie zomerse dag. Een loungeset biedt doorgaans net wat meer comfort dan een ligbed. Andersom biedt een ligbed het voordeel dat je deze makkelijk kunt verplaatsen, als de zon gedurende de dag door de tuin beweegt. Zo geniet je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van het mooie weer!

 

Plaats een veranda in de tuin

Een andere manier om de hele dag van het buitenleven te kunnen genieten, is het gebruik van een veranda in de tuin. De meeste mensen plaatsen de veranda direct tegen de woning aan. Zo is het een verlengde van de woonkamer. In het bijzonder, wanneer je de veranda voorziet van een mooie buitenkleed en bijvoorbeeld een aantal bloempotten met vrolijke planten. Naast een veranda is ook de serre of tuinkamer populair. Het nadeel van een tuinkamer is dat deze soms erg warm kan worden in de zomer, al kunnen de deuren in de voorzijde hiervan worden opengeklapt. Tegelijkertijd is het in een tuinkamer of serre prettiger vertoeven in de herfst en wintermaanden, dan onder een open veranda.

 

Luxe aan de tuin toevoegen met een zwembad of spa

Voeg enige luxe aan de tuin toe, door hier een zwembad of spa in te plaatsen. Een zwembad biedt je in de zomer een plek om af te koelen. Daarbij zal het een lang gekoesterde droom van je kinderen zijn. Zij kunnen met elkaar of met hun vrienden en vriendinnen in het zwembad spelen op warme zomerdagen. Je zal ze wellicht minder snel in een jacuzzi laten spelen. Het voordeel van een jacuzzi is dat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken. Ook in de winter is het water van de spa lekker warm! Een fijne plek om samen te komen met kennissen of familie.

 

Een zwembad of jacuzzi hoeft niet duur te zijn! Je kunt voor een opblaasbaar model kiezen, welke doorgaans niet meer dan een paar tientjes tot net iets boven de honderd euro kosten. Er zijn verschillende webshops waar ze in tal van modellen worden aangeboden. Welke optie kies jij?

https://www.fonteyn.nl/tuinmeubelen/loungeset