Genot Wonen
Image default
Woning en Tuin

Scandinavische design principes

Wie houdt er niet van de strakke lijnen, de eenvoud en de gezellige sfeer van Scandinavisch design? Deze stijl is de afgelopen jaren razend populair geworden en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Laten we daarom eens kijken naar enkele Scandinavische designprincipes en hoe je deze kunt toepassen om je huis om te toveren tot een oase van rust en stijl. Dit stelt ook jou in staat om de inrichting bij jou in huis eens flink onder handen te nemen. Voor je het weet beschik je over een huis waar je je tenminste wel helemaal in thuis voelt!

Licht en Luchtig

Deens design omarmt het natuurlijke licht. Gooi die zware gordijnen aan de kant en laat het zonnetje binnen! Als je privacy nodig hebt, kun je kiezen voor lichte, doorschijnende gordijnen die het licht niet tegenhouden. Dit helpt niet alleen om de ruimte groter te doen lijken, maar creëert ook een frisse en uitnodigende sfeer. Het zorgt er ook nog eens voor dat je huis een stukje gezelliger oogt en dat het niet zo koud is als zonder licht.

Neutrale Kleuren met een Twist

Wit is de koning in Scandinavisch design, maar dat betekent niet dat je kamer er saai uit moet zien. Voeg subtiele accenten toe met zachte pastelkleuren zoals lichtblauw, zacht roze of mintgroen. Deze kleuren brengen een vleugje speelsheid in je interieur, zonder af te wijken van de rustige basis. Een echte must voor alle mensen die de principes van het Deense design tot in perfectie terug willen laten komen in huis.

Natuurlijke Materialen

Breng de natuur naar binnen als je kiest voor het Scandinavisch design. Hout is een essentieel element in Scandinavisch design. Kies voor lichte houtsoorten zoals berken of grenen om een warme en gezellige sfeer te creëren. Denk aan houten vloeren, meubels en accessoires. Het brengt niet alleen een natuurlijk element in je huis, maar voegt ook een vleugje authenticiteit toe.

Functioneel Meubilair

Less is more in Scandinavisch design. Kies voor functionele meubelstukken met strakke lijnen en eenvoudige vormen. Opbergmeubels met verborgen lades en multifunctionele items zijn perfect om rommel te vermijden en de ruimte georganiseerd te houden. Er zijn uiteraard meer dan genoeg goede winkels waar je deze meubels kunt halen. Voor de mensen met een heel laag budget is het mogelijk om te kiezen voor de IKEA, al geven wij de voorkeur aan de wat betere winkels.

Hygge als regel 

De Deense term “hygge” vat perfect samen waar Scandinavisch design om draait – gezelligheid. Voeg comfortabele kussens, zachte dekens en kaarsen toe om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Denk aan knusse hoekjes waar je lekker kunt ontspannen met een goed boek of een kop warme chocolademelk.

Met deze eenvoudige principes kun je de Scandinavische magie in jouw huis brengen. Het draait allemaal om het creëren van een ruimte waar je je comfortabel voelt en die er tegelijkertijd stijlvol uitziet. Dus, omarm de eenvoud, breng de natuur naar binnen en geniet van de gezelligheid van Scandinavisch design!