Genot Wonen
Image default
Tuin inrichting

Eindeloos tafelen aan steigerhouten tuintafel

Het plezier van een etentje met vrienden of familie zit niet alleen in het bereiden van de maaltijd. Vooral de gezelligheid onder het eten en het natafelen maakt het extra bijzonder. En hoe kun je beter urenlang genieten van het fijne gezelschap, in combinatie met lekker eten en een goede fles wijn? Aan een Douglas tuintafel natuurlijk. Douglas hout komt uit Noord-West Europa en is bijzonder sterk. Hierdoor is deze goed toepasbaar voor meubelen.

Een robuuste uitstraling met een Douglas tuintafel

Bij steigerhout denk je natuurlijk meteen aan de bouwsteigers, waar de steigerhouten planken in weer en wind op liggen. Deze planken zijn inderdaad verantwoordelijk voor de benaming van het populaire hout. Maar het houtsoort waar de steigerhouten planken van gemaakt zijn, is vurenhout. Vurenhout is afkomstig van een fijnspar en daardoor heel geschikt voor het maken van meubels, zoals de steigerhouten tuintafel. Door nieuwe planken van vurenhout te bewerken kun je het verweerde en robuuste karakter van het hout net zo goed naar boven halen. Het hout hoeft dan niet per se jaren blootgesteld te hebben gestaan aan de invloeden van het weer. Het hout is bovendien duurzaam en sterk, zodat je nog jarenlang van je steigerhouten buitentafel kunt genieten.

Geef een eigen invulling aan de stijl van je steigerhouten tuintafel

Het voordeel van het gebruik van steigerhout voor een tuintafel is dat je er alle kanten mee op kunt. Want doordat het hout heel stevig is, kun je het gemakkelijk in alle maten en vormen toepassen. Hierdoor heb je de keuze tussen een gezellige, kleine, vierkante tafel. Of je richt je terras in met een Douglas tuintafel die plaats biedt aan een groot gezelschap. Het ontwerp is helemaal aan je persoonlijke smaak en stijl aan te passen. Desgewenst combineer je het met een blad van natuursteen, of je kiest voor een apart ontwerp van de tafelpoten. Om de levensduur van het hout nog langer te maken, zijn er verschillende behandelmethodes. Hierbij houd je niet alleen het hout in goede conditie. Je kunt door het gebruik van verschillende kleuren olie of was, ook de stijl van de steigerhouten tuintafel bepalen. Zo kleurt een witte was mooi bij moderne stoelen met donkergrijze kussens.

Maak je terras compleet met een Douglas tuintafel

Om optimaal te genieten van de lunch of barbecue in de tuin wil je het liefst niet de hele tijd tussen de keuken binnen en je gasten buiten aan tafel lopen. Met een steigerhouten tuintafel kun je van je terras in de zomer een plekje maken waar je eigenlijk niet meer weg hoeft. Je kunt namelijk een loungeset in dezelfde stijl kiezen, waarbij je een paar gemakkelijk fauteuils neerzet met kussens in de zelfde kleur als van de eettafelstoelen. Om het helemaal af te maken plaats je een buitenkeuken van steigerhout bij de barbecue. Daar berg je alle benodigdheden voor een etentje in op, zodat je het terras en je bezoek niet alleen hoeft te laten. Met een klein koelkastje in de buurt heb je altijd een verfrissend drankje bij de hand. Met een Douglas tuintafel, comfortabele stoelen en goed gezelschap kun je heerlijk natafelen en genieten van een lange zomeravond in je eigen tuin.