Genot Wonen
Image default
Tuin inrichting

3 Tips voor de bouw van uw tuinhuis

Een tuinhuis plaatsen kent veel voordelen, zo kan het een prachtige toevoeging aan uw tuin zijn en kunt u er opslag kwijt.

Gebruik

Gaat u uw tuinhuis als opslag gebruiken? Of als zitplaats? Of zelfs een combinatie hiervan. Denk hier goed aan wanneer u uw tuinhuis aan het ontwerpen bent. Moet het functioneel ingericht zijn voor uw hobby’s of is het de bedoeling dat u er ’s avonds met vrienden gezellig een glaasje wijn kun nuttigen? Een hobby tuinhuis heeft vaak een iets minder gezellige aankleding dan een tuinhuis die bedoelt is als relax plek. Wees dus eerst duidelijk met uzelf over wat u precies zoekt in een tuinhuis voordat u deze plaatst.

Wanddikte

Denk ook goed na over de wanddikte van uw terras. Wanneer u voor dikke wanden kiest, zal de warmte goed blijven hangen in de winter. Alleen zal het dan natuurlijk erg heet binnen uw tuinhuis zijn in de winter. Dit geld natuurlijk ook andersom; wanneer u voor een dunne wanddikte gaat zult u het in de winter een stuk kouder hebben. Wanneer gaat u het tuinhuis het meest gebruiken? Als u het wilt gebruiken om tot rust te komen tijdens de zomers, kunt u beter voor een dunnere wanddikte gaan. Als u het voor beide seizoenen even vaak wilt gebruiken, kunt u beter voor een normale wanddikte gaan en investeren in een verwarming voor tijdens de winter.

Ramen

Kies voor ramen die passen bij uw gewenste beeld van een tuinhuis. Wilt u meer privacy? Dan kunt u beter kleinere ramen laten installeren. Wilt u kunnen genieten van de zon? Dan is het zelfs een idee om een open muur in uw tuinhuis te verwerken. Verder moet u ook weten dat grotere ramen altijd meer uitzicht betekent. Denk dus goed na over hoe u in uw tuinhuis wilt zitten.

Op maat Om te verzekeren dat u zult genieten van uw tuinhuis, kan het een goed idee zijn om te investeren in een tuinhuis op maat. Een tuinhuis op maat is namelijk precies gemaakt naar uw wensen. Hierom is het beter om naar een professioneel bedrijf te gaan en uw droom tuinhuis zo te laten plaatsen!

https://handelsondernemingkirkels.nl/tuinhuis-op-maat/