Genot Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

De voordelen van kunstgras liggen in de duurzaamheid

Kunstgras heeft de laatste jaren veel succes gekend dankzij de vooruitgang en de veranderende consumententrends. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat kunstgras duurzaam is en het groenste alternatief voor onze tuin.

Het is echter gebruikelijk om te denken dat het voldoende is om naar een gespecialiseerd oppervlak te gaan en het model te kopen dat bij ons budget past. Maar deze manier van handelen stuit op de realiteit. Het bestaan van verschillende soorten kunstgras nodigt uit tot het zoeken naar de meest geschikte voor elk gebied.

Dit hoeft ons natuurlijk niet meer te kosten. Dat zal afhangen van het advies dat we krijgen. Daarom is het altijd raadzaam om de hulp in te roepen van een betrouwbare deskundige.

Waarom is kunstgras een duurzaam alternatief?
Meer dan ooit zijn wij georiënteerd op een milieuvriendelijke levensstijl die bijdraagt tot het behoud van ons milieu voordat wij een punt bereiken waarop er geen weg meer terug is.

Als we het over onze tuin hebben, is de vraag: wat kunnen we doen om ecologischer te zijn en ons milieu te respecteren? Het antwoord zou kunstgras zijn, dat ecologischer is dan natuurgras, gemakkelijker te onderhouden, comfortabeler, praktischer en schoner…

Over waterverbruik
In sommige droge gebieden is water een groot goed. Tijdens de zomer kan het water erg schaars zijn, wat betekent dat ook jouw natuurlijke gazon wordt aangetast. Volgens sommige studies verbruiken gazons tot 50% van al het huishoudelijk water dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt.

Bestand
Noch de zomerse hitte, noch de winterse vorst zullen het beschadigen, zoals dat bij de natuurlijke variant wel kan gebeuren. Op die manier heeft het geen chemicaliën nodig voor zijn onderhoud.

Synthetische grasmatten vervuilen de lokale waterbronnen niet
Nu we het toch over water hebben, is het ook vermeldenswaard dat de meststoffen en pesticiden die worden gebruikt om natuurlijk gras te onderhouden, het plaatselijke drinkwater ernstig kunnen aantasten. Producten zoals meststoffen en onkruidverdelgers bevatten krachtige chemicaliën die zich kunnen verspreiden naar waterbronnen tijdens regenval of wanneer gazons worden besproeid.

De chemicaliën worden ook in de bodem geabsorbeerd en kunnen het grondwater en de oceaan verontreinigen. Dit zal de ontziltings- en filtratieprocessen bemoeilijken voordat het water de kraan bereikt.
Kunstgras heeft deze gevaarlijke chemicaliën niet nodig om mooi te blijven of te groeien. Kunstgras trekt geen ongedierte, onkruid of insecten aan, aangezien het volledig synthetisch is.

Aanpasbaar aan elke omgeving
Synthetisch gras heeft een veelheid van toepassingen, niet alleen jouw tuin kan profiteren van deze ongelooflijke oplossing. Het kan worden gebruikt in recreatiegebieden, op sportlocaties, rond zwembaden, op balkons en zelfs binnenshuis.

Kunstgras krijgt een steeds prominentere plaats in de binnenhuisarchitectuur en zorgt voor prachtige wintertuinen.

Minder verontreiniging en behoefte aan onderhoudsapparatuur
Gras maaien en andere tuinkarweitjes zijn ongelooflijk eenvoudig geworden dankzij alle vooruitgang in de technologie. Tegenwoordig is het gebruik van een grasmaaier of bladblazer een onderdeel van ons dagelijks leven, maar hebt je er ooit bij stilgestaan hoezeer deze werktuigen de lucht vervuilen? Zelfs de meest geavanceerde produceren nog steeds een bepaalde hoeveelheid gevaarlijke emissies en een aanzienlijke hoeveelheid lawaai.

Anderzijds is het niet nodig om deze hulpmiddelen te gebruiken om kunstgras te onderhouden. Jouw tuin blijft even nieuw en mooi als op de dag dat je hem aanlegde, en het beste van alles is dat hij niet voortdurend hoeft te worden onderhouden

https://www.kunstgrashasselt.nl/