Genot Wonen
Image default
Energie en verwarming

Kies je voor een elektrische doorstromer of boiler.

Huiseigenaren

worden geconfronteerd met een reeks opties voor warmwaterverwarming, en er is niet één oplossing die geschikt is voor elk huishouden. Om de juiste keuze te maken, moet u rekening houden met uw energiebronnen en met wat elk systeem kan bieden – of dat nu onmiddellijk gemak is of potentiële besparingen op lange termijn.

Bent u op zoek naar de beste warmwateroplossing voor uw behoeften?

Met een scala aan beschikbare energiebronnen en comfortniveaus, in combinatie met de grootte van uw huis en de afstand tot aftappunten, is er veel om rekening mee te houden bij de keuze of vervanging van een bestaand systeem. Gelukkig kan met al deze factoren rekening worden gehouden, zodat u zowel op de aanschafkosten als op de energierekening kunt besparen.

Kiezen tussen twee warmwatersystemen kan een moeilijke keuze zijn.

Directe-stroomtoestellen -ook wel doorstromers genoemd- hebben hun eigen voordelen, zoals het vermogen om een onbeperkte hoeveelheid warm water te leveren zonder energieverlies door het verwarmen en onderhouden van opslagtanks. Ze kunnen echter meer inspanning vergen wanneer het tijd is om dat water te verwarmen – een beslissende factor, want elke situatie is uniek.

Direct-flowtoestellen bieden een efficiënte, on-demand oplossing voor warm water – waardoor een opslagtank en de bijbehorende energieverspilling overbodig worden. Geniet van onbeperkte hoeveelheden instant warm water wanneer u deze directe verwarmingstoestellen laat installeren.

Het kiezen van vermogen.

Het juiste formaat boiler kennen is belangrijk om niet alleen in uw warmwaterbehoefte te voorzien, maar ook om verstandige energiekeuzes te maken. Een grotere opslagtank zorgt ervoor dat u niet zonder warm stromende douche of wastafel komt te zitten, en minimaliseert temperatuuraanpassingen die de energiekosten kunnen opdrijven. Uiteindelijk zorgt een iets grotere boiler dan nodig voor gemoedsrust, betrouwbaarheid en kostenbesparing op de lange termijn.

Welke is het voordeligst.

Alles in acht genomen vallen doorstromers doorgaans het goedkoopst uit. Vooral gaswandketels wat in de toekomst niet meer verkocht zal worden en gasgeisers op aardgas scoren traditioneel goed vanwege de beperkte installatiekosten maar nu slecht vanwege de hoge gasprijs.

Laat u eens goed voorlichten door een elektricien, hij rekent simpel uit wat voor u het beste is. Betrstaat uw huishouden uit 2 of 4 of meer personenen. Dan is de gasprijs nog een hekel item deze periode.

Woont u in de buurt van Eindhoven, Arnhem of Nijmegen raadpleeg dan Elektricien Eindhoven of Electricien Arnhem of Elektricien Nijmegen met hun ervaring van meer dan 20 jaar.

https://www.elektricien-arnhem.nl/