Genot Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Gespen in een betrouwbare webshop kopen

Zoek jij gespen van een uitstekende kwaliteit? Dan is het aan te raden om deze in een webshop te kopen. Vroeger kochten mensen voornamelijk producten in fysieke winkels, maar dankzij de digitalisering van onze samenleving is dit volledig anders geworden. Tegenwoordig zijn webshops populairder dan ooit. Dat is ook enigszins logisch te noemen, want een webshop brengt verschillende voordelen met zich mee. Een webshop heeft doorgaans een bredere collectie. Een fysieke winkel kan slechts een beperkte collectie opnemen in de winkel. Een webshop is een virtuele plaats en in principe kunnen ze oneindig veel producten toevoegen aan het assortiment. Tegelijkertijd heeft een webshop minder vaste lasten. Daardoor kunnen ze producten vaker tegen scherpere prijzen verkopen. Koop gespen daarom in een webshop. Maar hoe weet jij of je met een betrouwbare webshop van te maken hebt? In dit artikel geven wij enkele tips.

 

Lees beoordelingen op internet

Het internet heeft ons als mensheid veel voordelen gebracht. De reputatie van een webshop kan daardoor gemakkelijk gecontroleerd worden. De meeste webshops staan ingeschreven bij Google en klanten kunnen vervolgens recensies schrijven. Daarnaast zijn er nog onafhankelijke recensiewebsites en ook daar kunnen consumenten recensies plaatsen. Het is van belang om meerdere recensiewebsites te bekijken, want er circuleren ook veel neprecensies op het net. Als aanvullende tip willen wij jou meegeven om niet alleen naar het gemiddelde te kijken, maar ook enkele recensies door te lezen. Per webshop zijn er altijd wel een paar klanten die de ervaringen uitgebreid beschrijven en daar kun jij je voordeel mee doen.

 

Hebben ze een keurmerk?

Een betrouwbare website is in principe voorzien van een keurmerk. Let wel: er zijn verschillende keurmerken op de markt en niet alle keurmerken zijn even betrouwbaar. Het keurmerk ‘Thuiswinkel Waarborg’ is één van de bekendste en belangrijkste keurmerken voor een webshop. Dit keurmerk stelt namelijk strenge eisen aan alle webwinkels. Dit heeft dan niet alleen betrekking op de betrouwbaarheid omtrent de levering van de producten, maar er wordt ook naar andere zaken gekeken. Het keurmerk stelt bijvoorbeeld als eis dat de webshop een veilige betaalomgeving moet hebben. Ook je privacy moet worden gewaarborgd.

 

Daarnaast hebben ze nog enkele eisen die de rechten van de consument waarborgen. Een consument heeft recht op 14 dagen bedenktijd bij de aankoop van een product. Mocht de consument onverhoopt niet tevreden zijn, dan kan hij of zij het product zonder geldige reden retourneren. Daar kunnen uiteraard wel enkele voorwaarden aan worden verbonden. Het product moet nog in goede staat zijn. Ook gelden er bijvoorbeeld uitzonderingen voor producten die op maat zijn gemaakt.

 

De algehele service

Kijk ook goed naar de algehele service van een webshop. Hoe snel kunnen ze de gespen leveren? Staat er een duidelijke levertijd aangegeven op de website? Geven ze aan of de producten op voorraad zijn, of zijn ze juist heel onduidelijk? Kijk ook goed hoe het zit met de klantenservice. Veel webshops hebben tegenwoordig een intern chatsysteem. Dat is een zeer handige functie, omdat je dan snel in contact kunt komen met een medewerker.

 

In de vorige alinea hebben wij slechts voorbeelden genoemd. We willen aangeven dat het van belang is om de webshop goed door te kijken voordat je besluit wat te bestellen. Zo reduceer je de kans op problemen aanzienlijk.