Genot Wonen
Image default
Design en ontwerp

Geef je trap een update

Je trap renoveren is een goede manier om de levensduur van een trap te verlengen en om het uiterlijk van de trap aan te passen. Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren. Dit is afhankelijk van de huidige staat van de trap, de gewenste uitkomst, maar ook het budget kan een belangrijke rol spelen.

Dichte trap

Een renovatie van een dichte trap kan bijvoorbeeld betekenen dat de trap geschuurd en opnieuw geverfd wordt of dat er nieuwe treden en stootborden worden geïnstalleerd. Dit kan nodig zijn als de trap beschadigd is, of als de huidige stijl van de trap niet meer aansluit bij de rest van het interieur.

Open trap

Naast de aanwezigheid van trapleuningen kan gekozen worden voor het toevoegen van een traphek indien nog niet aanwezig. Dit zorgt niet alleen voor een andere uitstraling maar ook voor extra veiligheid. Liever een dichte trap? Dan kan je ervoor kiezen om de open trap om te toveren tot een dichte trap door er stootborden aan toe te voegen. Dit zorgt ook voor een compleet andere uitstraling van de trap.

Schilderen

Het is van belang om rekening te houden met het type verf dat je kiest als je de trap wilt schilderen. Als je een oudere trap hebt, kan het gebruik van een primer de verf beter laten hechten. Het is ook aan te raden om een verf te kiezen die specifiek ontworpen is voor het schilderen van trappen, omdat deze meestal beter bestand is tegen slijtage en krassen. Als je trap vaak wordt gebruikt en er een risico bestaat op uitglijden, kun je ook overwegen om een verf met een antisliplaag te gebruiken.

Bekleden

Je kan ook kiezen voor het vervangen of toepassen van trapbekleding. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van tapijt, laminaat of marmoleum. Deze optie is vaak een snelle en betaalbare manier om de trap een nieuwe uitstraling te geven. Bovendien kan nieuwe trapbekleding ook de levensduur van de trap verlengen en tegelijkertijd kan het directe beschadigingen aan de trap zelf worden voorkomen.

Leuningen

Het ook mogelijk om de leuning van de trap te vervangen of aan te passen om deze een frisse look te geven. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een nieuwe leuning van hout, metaal of glas, afhankelijk van de stijl van het huis en de persoonlijke voorkeur.

Keuze van materiaal

Bij het renoveren van een trap is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goede materialen en een deskundig bedrijf. Zo ben je verzekerd van een veilige, duurzame trap en heb je er weer jarenlang plezier van.

https://www.stairz.nl/