Genot Wonen
Image default
Decoratie en accessoires

Welke kamerplanten hebben grote bladeren?

Kamerplanten in je woonkamer maken het niet alleen gezellig in huis. Je kunt met de verschillende soorten kamerplanten ook de stijl van je inrichting extra accentueren. Dat doe je bijvoorbeeld door de planten in potten te zetten die helemaal passen in een landelijke stijl. Of je kiest voor kamerplanten met grote bladeren voor een moderne of industriële inrichting. Weet je niet wat je moet kiezen? Shop eens voor kamerplanten online en doe de leukste ideeën op.

Kies de planten die bij je passen

Als je niet veel vierkante meters in je woonkamer hebt kun je toch voor een gezellige sfeer in huis zorgen met kamerplanten. Je koopt kamerplanten online die je bijvoorbeeld aan het plafond kunt hangen. Als je kiest voor een Hedera Helix, heb je de keuze tussen het te plaatsen als een hangplant. Maar je kunt deze plant ook als klimop langs een ijzerwerk in de pot gewoon in je woonkamer de hoogte in laten groeien. Een bijkomend voordeel is dat deze plant luchtzuiverend is, dus je kunt dubbel genieten. Een Olifantsoor is dan weer een plant met grote bladeren, vooral als je het vergelijkt met de klimop. Maar door de mooie stand van de bladeren oogt de plant heel ruimtelijk. Met een Bohemian of Scandinavische pot die je samen met je kamerplanten online bestelt, past de plant perfect in jouw interieurstijl.

Planten met grote bladeren zijn luchtzuiverend

Planten hebben de eigenschap dat ze de omgevingslucht met hun bladeren opnemen en vervolgens de gezuiverde lucht weer uitstoten in de vorm van extra zuurstof. Een plant met grote bladeren kan daardoor veel bijdragen aan een gezonde atmosfeer in huis. Dus kies je kamerplanten online die niet alleen mooi zijn, maar ook nog helpen bij het optimaliseren van de luchtkwaliteit. De Schaduwplant bijvoorbeeld, heeft behalve een groot blad ook een kleurrijk blad en een mooi bladpatroon. Wil je een echt felgroene plant in huis dan is de Philodendron Gloriosum met fluweelachtige bladeren heel geschikt. Bij een juiste verzorging kunnen de bladeren van deze plant heel groot worden. De vioolbladplant is ook een leuk idee voor een plant met grote bladeren. Zet de plant op een rustige plek met indirect licht en je hebt een prachtige plant om naar te kijken.

De juiste verzorging voor planten

Met alleen het kopen van kamerplanten online ben je er nog niet. Het is ook belangrijk dat je een geschikte pot voor de plant hebt. Let er goed op dat de pot de juiste afmetingen heeftt. Sommige planten doen het bijvoorbeeld ook beter als ze in een terracotta pot staan. Als je kamerplanten online koopt vind je al deze informatie over het verzorgen van planten op de site terug. Vaak vinden planten met grote bladeren het prettig om in het licht te staan, maar dat geldt ook niet voor alle planten. Zorg er in ieder geval voor dat de planten in de juiste potgrond staan en dat ze voldoende water hebben. Als je de plant een beetje aandacht geeft en op de juiste plaats in je kamer zet zul je er nog heel lang plezier van hebben.