Genot Wonen
Image default
Decoratie en accessoires

Met plezier je woning restylen

Je woning restylen is niet altijd een gemakkelijke opdracht, en dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat je tegenwoordig wel héél veel voorbeelden en tips op het internet vindt.

Toch is het mogelijk om de look en feel van je woning in enkele eenvoudige stappen meteen te verbeteren. Hoe doe je dat, en wat heb je ervoor nodig? Hier lees je alles wat je moet weten!

 

3 goede tips bij het restylen van je huis

Een stijlvolle, gezellige woning is goud waard, zeker voor zij die graag thuis zijn en van een optimaal wooncomfort willen genieten. Wil je een anders sobere of ouderwetse woning wat meer leven geven, gebruik dan zeker onderstaande tips:

Hoewel het natuurlijk moeilijk is om alle kleuren in je interieur te veranderen, kan je toch de algemene look en feel van je woning aanpassen en verfrissen door wat nieuwe tinten te gebruiken. Zo is een industrieel interieur dat normaal gezien vooral donkere kleuren heeft, ook erg mooi als je hier en daar wat lichtere tinten in je decoratie of op de muren verwerkt. Op die manier blijft de algemene look van je woonkamer of een andere ruimte dezelfde, maar krijgt het geheel toch een iets nieuwere look en feel!

De woonkamer is waar het allemaal gebeurt: je komt er samen met vrienden en familie en als het goed zit, heb je voldoende tijd en mogelijkheden om van deze ruimte écht een gezellige kamer te maken. Dat is dan ook waarom je een ouderwetser of sober interieur mooi kunt afwerken met een blikvanger, bijvoorbeeld in de vorm van een grote spiegel aan de muur of een muurtekening. Tegenwoordig vind je heel wat mogelijkheden voor elke woonstijl, zodat je zelfs een minimalistische woonkamer of een rustieke living een stuk interessanter kunt maken!

Nog een goede tip voor het restylen van je huis? Zorg dat er geen dingen in je woning liggen die je niet nodig hebt! Door eens grote schoonmaak te houden en oudere spullen of kapotte meubelstukken weg te halen en te vervangen door nieuwe modellen die beter bij je inrichting passen, geef je de ruimte meteen een betere uitstraling. Ook een overtollige accessoires, of toch ten minste accessoires die niet bijdragen aan het geheel, ben je liever kwijt dan rijk!

 

Hey restylen van je woning

Een woning restylen is een heuse opdracht, zeker als je aandacht besteedt aan de details en wilt dat het resultaat écht mooi is. Het kan dan ook geen kwaad om wat advies te vragen bij een specialist, die een antwoord kan geven op al je vragen. Welke kleuren passen goed samen en welke meubelstukken kan je gebruiken voor een specifieke woonstijl? Dankzij gedegen advies en ervaring is het restylen van je huis meteen een stuk gemakkelijker!