Genot Wonen
Image default
Consumenteninformatie

Waar moet je op letten als je een nieuwe droger zoekt?

De aanschaf van een nieuwe droger is een belangrijke investering voor je huishouden. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar een nieuwe droger? Er zijn meerdere cruciale factoren om rekening mee te houden voordat je een keuze maakt. We geven je hier graag een aantal tips voor.

Let op de capaciteit en grootte van de droger

Misschien wel de belangrijkste overweging die je moet maken, is hoe groot de droger moet zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van je huishouden en de hoeveelheid was die je door de droger wil halen. Er zijn drogers te krijgen met verschillende trommelcapaciteiten. Maar daarbij is het ook belangrijk om te bekijken hoe groot de droger is en of deze wel in de ruimte past waar jij de droger neer wil gaan zetten.

Ga je een droger kopen of huren?

Wil jij een nieuwe droger gaan gebruiken, maar vind je het wel een flinke investering? Dan behoort een droger huren ook tot de opties. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Je hoeft niet meteen een grote som geld uit te geven, maar kunt een optie kiezen die goed bij je budget past. Gaat de droger stuk en moet deze gerepareerd worden? In dat geval draai jij niet voor de kosten hiervoor op. En mocht je de droger minder gebruiken, of juist een grotere droger willen gaan gebruiken? Je hebt binnen je huurcontract dan de mogelijkheid om aanpassingen te maken.

Hoe energie-efficiënt is de droger?

Milieubewustzijn neemt een steeds grotere plek in ons dagelijks leven in. Het is dan ook aan jou om te bekijken hoe belangrijk je dit vindt. Houd er hierbij goed rekening mee dat een droger die energiezuiniger is, niet alleen een positieve bijdrage levert aan het milieu. Gebruikt de droger namelijk minder energie, dan zijn jouw kosten ook gelijk een stuk lager. Er zijn meerdere verschillende energielabels voor de drogers, waarbij A+++ de meest energiezuinige optie is.

Bekijk de verschillende droogprogramma’s

Verschillende drogers hebben ook verschillende droogprogramma’s. Er zijn modellen met specifieke programma’s voor bepaalde stoffen, snelle droogtijden of anti-kreuk opties. Vind je al deze programma’s niet nodig, dan kan je over het algemeen voor een goedkoper model kiezen.

Let er bij het maken van een keuze ook op welk merk je wil kiezen en wat jouw budget is. Zo heb jij straks de perfecte droger in huis staan!

https://www.skala.nl/