Genot Wonen
Image default
Bedtextiel

Hoeslakens voor een heerlijke nachtrust

Lakens, molton hoeslakens en bedlakens

Wat is nu het verschil tussen een laken en een hoeslaken of molton hoeslaken? Vaak weten de oude Nederlandse huishoudens exact het verschil, waar de jonge generatie het verschil niet meer helder op de radar heeft. Een laken, bedlaken, hoeslaken of molton hoeslaken is allemaal onder de noemer Beddengoed. Een molton hoeslaken is een beschermhoes, welke je om je matras kunt plaatsen (soms met elastiek) tegen vloeistof, transpiratievocht en urine vlekken. Baby, kinderen, oud volwassenen zijn erg gebaat bij een molton hoeslaken. Maar zeker ook stellen met plezier vlekken willen het matras goed beschermen. Over de molton hoeslaken plaats je normaal het laken ofwel bedlaken.

Het juiste laken voor de matras

Naast hoezen voor je kussen en deken heb je natuurlijk ook een passend hoeslaken nodig. Het laken is een hygiënische laag tussen jou en de matras van je bed en vormt tevens een aangenaam zacht oppervlak.

In onze winkel vind je jersey hoeslakens, maar ook lakens van microvezel en gemengde stoffen. Afhankelijk van hoe groot het oppervlak van je bed is, kun je een hoeslaken in de juiste maat kopen. Wij hebben lakens voor eenpersoonsbedden met een breedte van 90 tot 100 cm en een lengte van 200 cm evenals hoeslakens voor tweepersoonsbedden, bijvoorbeeld in het formaat 150×200 cm, 140-160 x 200 cm of 180-200 x 200 cm .

Zoals de naam al doet vermoeden, worden hoeslakens over het matras gespannen. Voorbij zijn de dagen dat je het laken plat moest trekken en weer op zijn plaats moest stoppen omdat het ‘s nachts loskwam. De hoeslakens van microvezel en jersey houden dankzij elastische banden goed vast aan de hoeken en kunnen daardoor niet wegglijden. Door de spanning liggen de lakens meestal plat op de matras en kreuken ze niet. De hoeslakens zijn meestal ook erg elastisch, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan matrassen van verschillende diktes.

Er zijn ook speciale lakens voor speciale soorten bedden, zoals een boxspring bed of een waterbed. Een dergelijk hoeslaken kan bijvoorbeeld op dikke matrassen inclusief topper worden getrokken of is extreem elastisch zodat het zich optimaal kan aanpassen aan de bewegingen van een waterbed zonder los te laten.https://www.weidswonenenslapen.nl