Genot Wonen
Image default
Woning huren

Huurrecht advocaat consulteren

Huurgeschillen kunnen optreden in allerlei diverse vormen en situaties. Een oorzaak hiervan is dat het Nederlandse huurrecht zeer uitgebreid is met veel regelgeving. Hierbij moet u denken aan een geschil over geluidsoverlast of een erfgrens, huurprijs van een woning of kantoor of de ontruimingsbescherming. Dit soort type zaken vereist specialistische kennis van het huurrecht. De huurrecht advocaten die zijn aangesloten bij Advocatenkantoren.nl beschikken over deze kennis. De advocaten zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en kennen de actuele jurisprudentie.

Een huurrecht advocaat voor huurders en verhuurders

Een huurrecht advocaat staat zowel huurder als verhuurders bij gerechtelijke procedures. De huurrecht experts zorgen dat u inzicht verkrijgt in uw rechtspositie door middel van een analyse van uw zaak. Daarna worden mogelijke vervolgstappen met u besproken om het juridische geschil op de beste manier op te lossen. Van een gespecialiseerde huurrecht advocaat kunt u gedegen juridisch advies verwachten.

Benieuwd wat een huurrecht advocaat voor u kan betekenen? Neem dan direct contact op via Advocatenkantoren.nl, zodat een huurrecht advocaat u direct verder kan helpen!

De werkzaamheden van een huurrecht advocaat bestaan onder meer uit:

  • het opstellen en beoordelen van huurcontracten voor woon- en bedrijfsruimte;

  • het incasseren van achterstallig huur;

  • het voeren van ontruimings-, en ontbindings-, en opzeggingsprocedures

  • het voeren van verweer in gerechtelijke procedures voor huurders;

  • advisering en procederen inzake kwesties ter zake vaststelling huurprijs, onderhoudsgebreken.

Het huurrecht omvat verhuur en huur van:

  • woonruimte

  • bedrijfsruimte (zogenaamde middenstandsbedrijfsruimte)

  • overige bedrijfsruimte (bijvoorbeeld kantoren, loodsen en garageboxen)

Ieder gedeelte van het huurrecht kent zijn eigen regels en procedures. Deze regels zijn gecompliceerd en zijn soms verplicht in de wet verankerd, dit wil zeggen dat hiervan niet mag worden afgeweken. Een goede kennis van het huurrecht is derhalve noodzakelijk om conflicten op te lossen en indien mogelijk te voorkomen.

https://advocatenkantoren.nl