Genot Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een tuinhuis

Verschillenden redenen maken het interessant om te kijken naar mogelijkheden om een tuinhuis te plaatsen. Tuinhuizen bieden je bijvoorbeeld de kans om ook in het najaar en de winter, wanneer het te koud is om buiten te zitten, van de tuin te genieten. Door voor winterharde en -groene planten in borders te kiezen, kan een tuin ook in deze seizoenen erg mooi zijn. Het is niet de enige reden om voor een tuinhuis of blokhut te kiezen. Ook biedt het tuinhuis je de ruimte om je even terug te trekken na een drukke dag op het werk of je studie. Het is heel prettig om even weg van je gezin te genieten van een mooi boek of je favoriete tijdschrift. Een tuinhuis biedt er alle ruimte voor! In dit artikel lees je meer over de redenen waarom je voor een tuinhuis zou moeten kiezen. 

 

Tuinhuis past goed bij de natuurlijke uitstraling van een tuin 

Niet iedere tuin biedt voldoende plek voor een tuinhuis of blokhut. Je wilt voorkomen dat dergelijke constructies te nadrukkelijk aanwezig zijn in de uitstraling van je tuin. Het kan de tuin onnodig rommelig maken. Een van de voordelen van een tuinhuis is het gegeven, dat deze vaak over een houten buitenzijde beschikken. Het maakt dat een tuinhuis, blokhut, maar bijvoorbeeld ook een veranda, goed past bij het natuurlijke karakter van een tuin. Om het tuinhuis enigszins te verstoppen, zou je verschillende klimplanten bij de zijkanten hiervan omhoog kunnen laten groeien. Denk aan een hedera of een Toscaanse Jasmijn. Het geeft het tuinhuis een nog natuurlijkere look. Daarbij geeft de Toscaanse Jasmijn je tuin een frisse geur in de zomermaanden, wanneer deze bloeit. 

 

Gebruik het tuinhuis voor het opslaan van je tuinmeubelen 

Tuinmeubelen gebruik je voornamelijk in het voorjaar en de zomer. In het najaar en de winter zet men ze veelal in de schuur of bijvoorbeeld onder een hoes. Het voorkomt dat het hout van de picknicktafel ernstig wordt aangetast door het weer in deze seizoenen. Naast de mogelijkheid om je tuinmeubelen onder een hoes te bewaren, kun je er ook voor kiezen deze in het najaar in het tuinhuis te zetten. Het tuinhuis biedt er de ruimte voor! Je tuinmeubelen geven je in het najaar direct een plek om in het tuinhuis te zitten. Datzelfde geldt voor het bewaren van het speelgoed van je kinderen. 

 

Kleed het tuinhuis op een huiselijke manier aan 

Hier schuilt direct een gevaar van het gebruik van een tuinhuis in je tuin; het mag geen opslagplaats worden. Bovenal moet het tuinhuis een plek zijn waar je tot rust komt. Dat gaat lastig, wanneer hier veel speelgoed en tuingereedschap opgestapeld ligt. Probeer het tuinhuis enigszins huiselijk aan te kleden, door hier een lamp in op te hangen en bijvoorbeeld een elektrische kachel te plaatsen. Ook een leuk (buiten)kleed helpt je van het tuinhuis een sfeervol geheel te maken. 

 

Blokhut voor het klussen en de opslag van spullen

Zoek je een plek waar je tuingereedschap, tuinmeubelen en speelgoed van je kinderen op kunt bergen in het najaar en de winter? Kies in dat geval voor een blokhut in de tuin!

 

https://www.fonteyn.nl/tuinhuizen