Genot Wonen
Image default
Woning en Tuin

5 keer de leukste inspiratietips om jouw schutting mooi te stijlen

Een schutting is vaak een ondergeschoven kindje als het aankomt op tuinstyling. Vaak wordt als eerste gekeken naar leuke kussentjes voor op de tuinbank of een paar decoratieve kaarsen voor op het tuintafeltje. Maar wist je dat je met jouw schutting juist heel goed je tuin kunt stijlen? In dit artikel geven we je vijf keer de leukste inspiratietips om jouw schutting leuk aan te kleden.

1. De schutting als basis voor jouw tuinstijl

Het begint met de schutting zelf, want zonder goede basis kun je moeilijk jouw tuin helemaal afstijlen. Een schutting is namelijk een van de eerste dingen die mensen zien als ze naar jouw tuin kijken; simpelweg omdat het de hoogte in gaat en het oog van jouw gasten trekt.

Kies een mooie nieuwe schutting of maak je huidige schutting grondig schoon, zodat je een nette basis hebt om mee te beginnen. Houd je van een industriële look? Dan zijn stalen schuttingen heel mooi. Wil je liever een warme uitstraling voor jouw schutting? Dan is een houten met stalen schutting van Hekkenpoorten bijvoorbeeld een goed idee. Het hout heeft een warme ondertoon, waardoor je tuin gelijk ‘knus’ aan zal voelen.

2. Ga voor verticaal groen!

Veel mensen zetten bloemen en planten in hun tuin, maar wist je dat een schutting zich uitstekend leent voor verticaal tuinieren? Kies bijvoorbeeld voor een verticale moestuin, door bakken met kruidenplantjes, tomaten en aardbeien verticaal tegen de schutting te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld door een losstaande hek of bak tegen de schutting aan te plaatsen, maar ook door een paar planken tegen je schutting aan te monteren. Zorg er wel voor dat de bakken niet te zwaar zijn als je ze direct tegen de schutting aan monteert en zorg voor een stabiele ondergrond voor alle bakken.

3. Versier je schutting met lampjes

Ben jij ook zo gek op de Ibiza-stijl voor jouw tuin? Haal ook het Ibiza-gevoel in huis (of beter gezegd: in jouw tuin) door sfeerlichtjes op te hangen aan jouw schutting. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor een lampionnensnoer of voor een lichtsnoer met ronde ledlampjes voor een sfeervolle uitstraling van jouw tuin.

4. Hang een schuttingposter of spiegel op

Een lege schutting kan opgefleurd worden met een mooie schuttingposter of spiegel. Je kunt natuurlijk ook voor allebei kiezen, als je daar voldoende ruimte voor hebt! Een schuttingposter kan van alles zijn qua afbeelding. Kijk je graag naar een tropisch oord? Kies dan voor een mooie strandafbeelding met ruisende zee op de achtergrond. Wordt jij rustig van een mooie Boeddha in je tuin? Kies dan voor een Boeddha-afbeelding. Je kunt ook een soort ‘doorkijk’ creëren door te kiezen voor een afbeelding met een poort in beeld, waarbij je uitkijkt op een andere tuin of omgeving. Een spiegel laat iedere ruimte optisch groter lijken en hetzelfde geldt voor je tuin. Wil je dus de illusie van een grotere tuin creëren, dan is een spiegel ophangen in je tuin een goed idee!

5. Monteer een vogelhuisje aan jouw schutting

Ben je een echte dierenvriend? Dan kun je er ook voor kiezen om een vogelhuisje aan jouw schutting te monteren. Hiermee stimuleer je dat vogels veilig in jouw tuin kunnen slapen en nestelen en het is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om zo nu en dan vogeltjes in je tuin te hebben. Let er dan wel op dat je dit huisje niet aan de schuttingpoort maar echt aan de schutting monteert, zodat het vogelhuisje altijd in een veilige omgeving hangt.

Met deze tips verander je jouw schutting in een oogwenk in dé finishing touch voor jouw tuin! Welke tip(s) ga jij uitproberen?

https://hekkenpoorten.nl/