Genot Wonen
Image default
Verhuizen

Wat zijn de verschillen tussen een huis huren in België en Nederland.

HypotheekBelgië adviseert in hypotheken, emigreren naar en verzekering in België.

Wat zijn de verschillen tussen een huis huren in België en Nederland.

België biedt een fascinerende mix van culturele diversiteit. Met meer dan 10 miljoen inwoners is het verdeeld tussen twee regio’s: Vlaanderen en Wallonië – ieder met hun unieke taal, tradities en identiteit. Inheemse Belgische talen zoals Vlaams (een dialect dat grotendeels gelijkstaat aan Nederlands) zijn veel voorkomend in de noordwestelijke provincies terwijl de Franstalige Walen gelegenhedengebruiken spreken die duidelijk verschillend klinkbaar over heel het land. Aangezien Duitstalige gemeenschappen ook aanwezig zijn, kunnen internationale verhuizers rekenen op eeuwenlang culturele diversiteit als ze uitzoeken wat hun nieuw thuislandsstreek gaat worden.

Huurverschillen

Als je in België gaat wonen, is het belangrijk om te weten wat de huurprijs van een huis zal zijn. Huurprijzen hier variëren sterk. Locatie en voorzieningen spelen echter allesbepalend mee bij het vaststellen ervan. Eens bepaald, wijzigt de prijs niet – immers, inflatoire verandering kan ook wel van invloed zijn op dit bedrag. Word dus goed geïnformeerd voordat je aan de zoektocht begint naar jouw toekomstige thuishaven.
Per streek kan dat ook nog wel veel verschillen. Net zoals in steden of dorpen in Nederland.

Momentum is aan de stijgende kant voor huizenprijzen in België, maar je bent er nog steeds veel goedkoper uit dan als je een woning koopt in Nederland. Experts verwachtten dat het zou blijven stijgen tot bijna 3% dan in 2022. Bovendien profiteert iedereen die door middel van belegging nu actief toestaat om te investeren: doordat rentekosten hard gedaald zijn (maar nu weer oplopen) sinds de laatste jaren wordt hypothekenrente fiscaal aftrekbaar. Dus wie gaat woningen zoeken in België kan hiervan profiteren.

Extra vergelijkbare kosten.

Ondanks het feit dat de zorgverzekering in België goedkoper is dan Nederland, kom je op andere gebieden duurder uit. Zo betaal je volgens een Prijsobservatorium voor boodschappen tot twaalf procent meer tijdens jouw bezoek aan het buurtwinkel. Gelukkig word dit wel gecompenseerd door lagere huizenprijzen als je besluit om naar België te verhuizen. Ook in België tanken loont, de prijzen aan de pomp zijn tussen de € 0,10 en € 0,20 goedkoper.

Deze tips worden allemaal besproken bij HypotheelBelgië in een vrijblijvend gesprek.

 

 

 

https://www.hypotheekbelgie.be/