Genot Wonen
Image default
Verbouwen

Waarom is kitten zo belangrijk in uw badkamer.

Dit blog is geschreven in opdracht van Kitbedrijf AreYouKittingMe en Kitbedrijf-Amsterdam, zij verzorgen het afkitten van douche ‘s maar ook dilatativoegen, ramen, vloeren enz.

Afdichtingsmiddelen zijn een essentieel onderdeel in de bouw.

Afdichtingsmiddelen worden in de bouw veel gebruikt om oppervlakken, openingen en voegen af te sluiten. Ze spelen echter ook eenzelfde belangrijke rol in commerciële én huishoudomgeving. Door hen help je bijvoorbeeld lucht, stof en ander vuil buitenshuis te houdem zodat jouw ruimte schoon blijft.

Wil je meer weten wat precies het doet vanaf dichtmiddeling?

Laat ons dan alles uitleggen over hun waarde en welk nut ze bezitten en hoe te gebruiken.

Er zijn veel verschillende soorten kitten, van acryl tot siliconen, evenals polysulfide en brandwerend, maar mastiekkit is een soort kit in vloeibare of dikke lijm- of pastavorm. Mastiekkitten worden gebruikt om het ene oppervlak met het andere te verbinden en het gebied te beschermen waar het wordt aangebracht.

Mastiekkitten zijn gunstig omdat ze na uitharding flexibel blijven, waardoor ze ideaal zijn voor projecten waarbij de voegen en oppervlakken een zekere mate van beweging moeten hebben. Daarom werkt het heel goed met een verscheidenheid aan materialen in huis, ook in de badkamer, en wordt het gebruikt om uiteenlopende materialen zoals glas, hout en beton te bevestigen.

Douche afkitten.

Het aanbrengen van afdichtmiddel op een douche omvat een eenvoudige reeks stappen. Voorbereiding is altijd de sleutel en u moet deze toptips volgen.

  • Zorg ervoor dat het gebied droog is. Zorg ervoor dat de douchebak en de wanden droog en vrij van vuil en puin zijn.
  • Knip de aanbrengspuitmond af. Gewoonlijk is een gat van 5 mm voldoende voor de meeste toepassingen.
  • Breng een gelijkmatige laag afdichtmiddel aan. Oefen druk uit op de trekker van het aanbrengpistool en werk in één continue beweging.
  • Zorg ervoor dat er geen hiaten zijn. Dit garandeert een consistente afwerking.
  • Veeg de overtollige kit weg. Zorg ervoor dat je dit doet voordat het droogt.
  • Strijk de kit glad. Plaats het afvlakgereedschap tegen de bak en de tegels en werk in dezelfde richting waarin u de kit hebt aangebracht.
  • Laat het drogen. De kit moet minimaal 24 uur blijven zitten.

Natuurlijk kunt u het ook overlaten aan een kitbedrijf zoals AreYouKittingMe of kitbedrijf-Amsterdam. Zij verzorgen niet alleen badkamers maar ook keukens, wc’s, ramen, vloeren maar ook dilatatievoegen.

 

https://kitbedrijf-amsterdam.nl