Genot Wonen
Image default
Verbouwen

Dit moet jij weten over het huren van een container

Als jij van plan bent om binnenkort een verbouwing te gaan doen in of rondom je huis is de kans aanwezig dat je met een grote hoeveelheid afval blijft zitten. Gedurende de verbouwing is het erg inefficiënt om steeds het afval weg te gaan brengen. Vandaar dat veel mensen er in dit geval voor kiezen om een container te huren en deze voor de deur te laten zetten. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het huren van een container.

Het formaat van de container kiezen

Wanneer je een Renewi restafval container wilt gaan huren is een van de dingen waar je naar moet kijken het formaat dat je nodig hebt. Je hebt vandaag de dag namelijk verschillende formaten containers waar je uit kunt kiezen. Wat voor container jij nodig hebt is afhankelijk van hoe groot de verbouwing is die je van plan bent te gaan doen. Soms kan het lastig zijn om in te schatten hoeveel kubieke meters je aan afval zult gaan overhouden. In dit geval kun je er soms beter voor kiezen iets langer te wachten voordat je een container huurt. Het maken van een goede schatting bij het huren van een container kan je namelijk een hoop geld besparen. Zorg er dan ook voor dat jij een container kiest waarbij je niet te veel ruimte overhoudt. Ook mag het echter niet zo zijn dat het afval boven de aangegeven lijn uitsteekt. In dit geval is het namelijk gevaarlijk om de container te vervoeren en zal deze dan ook niet worden meegenomen.

De verschillende soorten containers waar je uit kunt kiezen

Als jij van plan bent een container te gaan huren is het ook belangrijk om te kijken naar het soort container dat je nodig hebt. Er worden namelijk tegenwoordig verschillende materialen van elkaar gescheiden om ervoor te zorgen dat deze makkelijker kunnen worden hergebruikt. Voordat jij een container kunt gaan huren is het dus nodig om te kijken naar wat voor materialen je overhoudt aan de verbouwing. Wat voor materialen dit zijn is afhankelijk van het soort verbouwing dat je wilt gaan doen. Als jij van plan bent je tuin verbouwen zul je ander afval hebben dan wanneer jij je keuken wilt gaan verbouwen. Wanneer je niet weet wat voor afval je over gaat houden kun je er ook voor kiezen om een restafvalcontainer te huren.

https://www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten-afval/restafval