Genot Wonen
Image default
Tuin inrichting

Van stoffig balkon tot knus plekje om van de zon te genieten

De zomer is volop in gang en wat is het dan lekker om van het zonnetje te kunnen genieten in je tuin. Heb je nou geen tuin? Geen zorgen! In deze blog lees je hoe je van je balkon een waar zomer paleisje maakt. Zo kun jij net als anderen relaxen in je eigen mini “tuin”.

Een leeg canvas om mee te beginnen

Allereerst is het belangrijk om je balkon een fikse schoonmaakbeurt te geven. Dus pak al die schoonmaakmiddelen uit de kast en stroop je mouwen op, want binnen een dagje werk lig jij ‘s avonds heerlijk uitgeteld op je balkon te chillen. Begin met het weghalen van overtollige spullen, zodat je ruimte hebt om de vloer aan te pakken. Je kunt de grond schrobben met een bezem. Dit doe je bijvoorbeeld met een mengsel van groene zeep en water. Krijg je de grond niet goed schoon, omdat je te maken hebt met hardnekkig vuil? Gebruik dan een speciale terrasreiniger. Ook kun je ervoor kiezen om speciale “tegels” aan te schaffen, waardoor de grond van je balkonnetje nét wat gezelliger oogt. Plaats in de hoeken hier en daar wat kunstgras en voilà, je balkon lijkt al een stukje meer op de tuin die jij voor ogen had.

Balkon meubels om op te genieten

Wanneer de basis van je balkonnetje staat kun je gaan nadenken over welke meubels je wilt gaan plaatsen. Denk hierbij aan een schattige bistro set, of juist een relaxte ligbank. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Van der Garde tuinset. Hier hebben ze tuinsets van verschillende maten en materialen. Zo is er voor ieder wat wils. Wat wel belangrijk is, is om van te voren goed op te meten welke afmetingen je balkon heeft. Zo voorkom je dat je later terug naar de winkel moet.

De finishing touches

Wanneer je de bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd komt het leukste gedeelte: Het kijken naar de accessoires! Denk hierbij aan bamboeschermen voor wat meer privacy op je balkon. Maar ook potten met bloemetjes en plantjes, zodat je balkon wat meer gaat aanvoelen als een echte tuin. Als je graag ‘s avonds gebruik maakt van je balkon, is het ook een goed idee om naar de verlichting te kijken. Denk er bijvoorbeeld aan om lampjes op te hangen aan de spijlen van je balkonrand of aan de muur. Vervolgens wat gezellige kussentjes op die leuke nieuwe tuinset, wat kaarsjes op tafel en natuurlijk lekkere snacks en een koud drankje! Zodat jij welverdiend kunt genieten van je balkon na een middagje zwoegen en zweten.