Genot Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat heb je nodig om jouw tuin een landelijke look te geven?

Wie houdt er niet van de warme en rustieke uitstraling van een landelijke tuin? Door de vele natuurlijke materialen en kleuren voel je je al gauw thuis in een landelijke tuin en je kunt er ook eindeloos in decoreren. Wil jij ook zo’n begerenswaardige landelijke tuin aanleggen? In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Puur natuurlijk

Het kernwoord bij een landelijke tuin is ‘natuurlijk’ omdat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen als hout en riet. Kies voor materialen met karakter om jouw tuin die warme en gezellige uitstraling te geven. Ook bij het plaatsen van een hek of poort kun je het beste kiezen voor een houten variant, omdat dit perfect past bij de landelijke look die je nastreeft. Kijk voor verschillende soorten hekken en poorten bij hek- en poortspecialist Hekkenpoorten

Geef ruimte aan de natuur

Een landelijke tuin hoeft echt geen geplaveid plein van kleine klinkers te zijn. Er mag ook zeker veel groen te zien zijn in je tuin. Sterker nog: voor een overtuigende landelijke tuin zijn voldoende bomen, struiken en planten essentieel. Dit zorgt onder andere voor biodiversiteit in je tuin en door verschillende planten te gebruiken, creëer je een speelse look.

Maak een eigen moestuin of kippenren

Wat ook perfect past bij een landelijke tuin is een eigen moestuin. Zeker wanneer je groene vingers hebt, is het hartstikke leuk om je eigen sla, tomaten, courgettes en andere soorten groenten en fruit te verbouwen. Je kunt ook letterlijk je tuin laten leven door een kippenren of konijnenhok te bouwen waarin je kippen of konijnen houdt. Let wel op dat je dit op een diervriendelijke manier inricht, dus met voldoende ruimte voor je dieren om te bewegen en een plek voor schaduw, eten en drinken. Net zoals je voor goed advies over maatwerk poorten en hekken naar een hekkenspecialist gaat, kun je voor dieren het beste contact opnemen met een dierenwinkel of een andere dierenspecialist om een zo fijn mogelijke leefomgeving voor je dier te maken.


Weet jij al hoe je jouw landelijke tuin vorm gaat geven? Welke opties je ook kiest, zolang je voor natuurlijke materialen en voldoende planten in je tuin kiest, zul je al snel een landelijke look in jouw tuin creëren.

https://hekkenpoorten.nl/