Genot Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Van je grote tuin een speelparadijs maken voor je kinderen

Van een kinderfeestje tot een speelafspraak met vriendjes, je tuin is een geweldige speelplaats voor kinderen. Ze kunnen lekker ravotten, en als ouder kun je makkelijk een oogje in het zeil houden terwijl ze hun gang gaan. Met een paar aanpassingen tover je ook jouw tuin om tot een waar speelparadijs voor kinderen. Als je tuin groot genoeg is kun je zelfs leuke spelletjes doen in de tuin tijdens kinderfeestjes. Ontdek de mogelijkheden in dit artikel!

Aankleding tijdens een kinderfeestje

De klassiekers doen het altijd goed. Met ballonnen, vlaggetjes en lampionnen maak je er al snel een gezellige boel van. Lampionnen geven bovendien nog extra sfeereffect wanneer het begint te schemeren. Combineer de versieringen met een bijpassend tafelkleed of bijpassende bekertjes. Ook leuk wanneer je een themafeest geeft, bijvoorbeeld met dieren, prinsessen of piraten. Deze versiering is aantrekkelijk geprijsd en na het kinderfeestje kun je ze ook makkelijk weer opruimen.

3 spelletjes voor in de tuin

De tuin is de perfecte plaats voor leuke spelletjes met de kinderen. Bij het organiseren van een kinderfeestje zijn er een aantal spelletjes die zeker het overwegen waard zijn.

De pinata

Hartstikke leuk voor kinderen, en zeker voor de jarige! Hang een felgekleurd dier van papier-maché op, gevuld met snoep. Daarna krijgt het kind een blinddoek om en een stok om de pinata mee kapot te slaan. En daarna smullen maar! Zorg er voor de veiligheid wel voor dat de andere kinderen voldoende afstand houden!

Een luchtkussen

Bij een grote tuin mag tijdens een kinderfeestje een luchtkussen natuurlijk niet ontbreken. Deze kun je voor een bescheiden bedrag huren en er zijn talloze varianten mogelijk. Ondanks de populariteit van het luchtkussen is het wel belangrijk om de kinderen goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze altijd hun schoentjes uit doen wanneer ze op het luchtkussen willen spelen.

Wedstrijdjes!

Van zaklopen tot tikkertje, tot een watergevecht in de zomer of zelfs een voetbaltoernooitje in de tuin. Voor de kinderen de ideale manier om hun energie kwijt te raken! En je kunt de wedstrijdjes combineren met leuke prijsjes zoals een mooie voetbal sleutelhanger.