Genot Wonen
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Niet langer een verhitte zolder door zonwering voor je dakraam

Wanneer je in het bezit bent van een zolderkamer, is het fenomeen oververhitte kamer jou vast niet onbekend. Op warme zomerdagen waarop zonnestralen genadeloos door je zolderraam schijnen, kom je waarschijnlijk liever niet in de buurt van deze zolderkamer. En dat begrijpen we heel goed. Maar wanneer je een thuiswerker bent en de zolderkamer jouw kantoor is, of wanneer je op de zolderkamer slaapt, gaat dat lastig. Toevallig is er een oplossing waarmee je dit probleem kunt verhelpen: zonwering die je gemakkelijk eigenhandig aan de binnenkant van het raam bevestigt door middel van zuignappen. Door deze vorm van zonwering krijgen de zonnestralen geen kans om verder dan het raam te komen. Daardoor blijft je zolderkamer tot wel 8 graden koeler.

Een kind kan de was doen

Het bevestigen van de zonwering is een fluitje van een cent dankzij de handige zuignappen. Je kunt het heel eenvoudig zelf uitvoeren – zelfs als je geen goede klusser bent – waardoor een dure monteur niet nodig is. Daardoor blijven de kosten van deze oplossing tegen hitte laag. Tevens komt er geen boor aan de installatie te pas, waardoor ook je kozijnen ongeschonden blijven. Zonwering zonder boren, klinkt dat niet als muziek in de oren?

Nog meer voordelen

De makkelijke montage en het verschil in temperatuur zijn niet de enige voordelen van deze zonwering met zuignappen. Een zonnescherm komt ook je privacy ten goede. De buren kunnen namelijk niet langer door je dakramen meegluren. Daarnaast heb je niet langer direct zonlicht op je beeldscherm of televisie waardoor alles op je scherm goed zichtbaar blijft. Dat kan goed van pas komen wanneer je jouw zolderkamer als werkplek hebt omgetoverd. Hoewel sommige mensen denken dat zonwering op de zolderkamer de kamer donker maakt, is dat in dit geval niet zo. Door de zorgvuldig geplaatste perforaties wordt het natuurlijke licht behouden. Je krijgt dus niet het gevoel in een donkere kamer te werken.

Zonwering op maat eenvoudig bestellen

Heeft deze vorm van koelen je interesse gewekt? Meet dan je raam op en vul de maten in in de handige bestelmodule van bijvoorbeeld Sunwise. Aan het einde van de module rolt er een bedrag uit, zodat je gelijk weet waar je aan toe bent en achteraf niet ineens voor verrassingen komt te staan.

https://sunwise-screens.nl/zonwering-zonder-boren/