Genot Wonen
Image default
Onderhoud

Wat moet je doen bij een verstopping van je afvoer, wc of gootsteen in Tilburg?

Als u opzoek bent naar een oplossing voor één van de volgende problemen, lees dan vooral verder: toiletten die niet doorspoelen; gootstenen die langzaam leeglopen; afvoeren die verstopt zijn. Wij begrijpen de urgentie en frustratie die u kunt voelen wanneer uw gootsteen of toilet niet goed werkt. We verstellen je daarom hoe je een probleem kan ontdekken en wat te doen.

Hoe herken je een verstopte afvoer?

Verstopte afvoeren zijn een teken van ernstigere problemen. Naast het veroorzaken van overstromingen en schade kan een verstopte afvoer ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hierdoor kunnen bacteriën en andere verontreinigingen in de waterleiding lekken en het drinkwater vervuilen. Dit kan leiden tot een droge keel of een geïrriteerde huid door de chemicaliën in het vervuilde water.

Een verstopte afvoer is niet alleen vervelend, maar ook duur en gevaarlijk! Hoewel het niet ongebruikelijk is dat huiseigenaren zelf proberen verstoppingen te verhelpen met doe-het-zelf methoden, is dit riskant omdat ze per ongeluk zelf verdere schade kunnen veroorzaken. Begin dus niet zelf dingen uit te proberen en lees je goed in wat je wel of niet zelf kan doen.

Verstopt toilet: oplossingen

Als het toilet verstopt is en u heeft een ontstopper, probeer het dan met dit hulpmiddel te ontstoppen. Plaats de ontstopper over het afvoer gat van uw toilet en druk vervolgens met sterke luchtdruk naar beneden. De zuigkracht moet alles wat daar vastzit losmaken en het verstopte toilet ontstoppen. Laat zeker wel een rioleringsbedrijf een camera inspectie uitvoeren om te zien of er verdere schade is aan het riool. Zo voorkom je het in de toekomst en weet je zeker dat er geen verdere schade kan ontstaan.

Als je geen ontstopper hebt, probeer dan je toilet door te spoelen met heet water. Giet ten minste 2 liter kokendheet water in uw toiletpot vanaf stahoogte.

Waarom een rioleringsbedrijf inschakelen?

U moet een rioolbedrijf inhuren omdat zij de ervaring en expertise hebben om snel en effectief uw riool te ontstoppen in Tilburg. Daarnaast hebben ze apparatuur waarmee ze problemen mee kunnen vaststellen of uitsluiten.

Als u ooit zelf hebt geprobeerd om een verstopte afvoer te repareren, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn. Daarom is het het beste voor huiseigenaren om professionals met ervaring in te huren wanneer het tijd is voor elk type reparatiewerk rond hun huis of bedrijf.

 

https://rioolgroep.com