Genot Wonen
Image default
Koken eten en drinken

Tips voor een regenachtige zondag

Als je een dag niet hoeft te werken, wil je daar wel goed van genieten. Uitslapen, iets leuks doen en met vrienden bijpraten. Soms zit het weer helaas niet echt mee. Als je een hele dag in je eigen huis zit, kan je je al snel gaan vervelen. Wat ga je dan doen, behalve de hele dag op de bank liggen? Hier vind je tips hoe je toch nog een leuke dag hebt als het echt geen weer is om naar buiten te gaan.

Uitgebreid koken

Een dag in huis is de perfecte gelegenheid om eens wat langer in de keuken te staan. Probeer bijvoorbeeld zelf pasta te maken, of maak een uitgebreide risotto of stoofpot. Je kan de kookboeken weer uit de kast halen, maar ook op internet zijn genoeg recepten te vinden. Als je meer van zoet houdt, kan je natuurlijk ook een cake of taart bakken. Weet je de dag van tevoren al dat het een regenachtige dag wordt? Haal dan vast de ingrediënten in huis voor een uitgebreide brunch. Voor wie liever niet zelf in de keuken staat, maar wel zin heeft in een luxer ontbijt, zijn er bedrijven die ontbijt bezorgen. Zo wordt er s’ ochtends een vers ontbijt thuisbezorgd en kan jij rustig van je ochtend genieten.

Ontdek een nieuwe hobby

Een regenachtige dag is ook een goed moment om oude hobby’s weer op te pakken, of om juist iets nieuws te ontdekken. Misschien is er iets wat je als kind graag deed, maar waar je nu niet meer aan denkt of weinig aan toe komt. Tekenen, een puzzel maken of een spelletje spelen klinkt misschien niet heel bijzonder, maar met muziek op de achtergrond, goed gezelschap en wat te drinken kan het heel ontspannend zijn.

Boek een middag echte ontspanning

Voor als je echt even tot rust wilt komen, is een massage boeken een goed idee. Of boek bijvoorbeeld een dagje in de sauna. Dit moet je meestal wel van tevoren reserveren, dus houd het weerbericht in de gaten. Als het eenmaal geboekt is, heb je wel echt iets om naar uit te kijken en kom je weer helemaal ontspannen thuis. Zo heb je alsnog een uitje, ook wanneer het weer niet zo goed is. Zoals je ziet is er genoeg te doen in het weekend, ook als het regent. Laat de herfst nu maar komen!