Genot Wonen
Image default
Huiseigenaren

Verhuurd huis als beleggingspand steeds populairder voor spaarders

Het hebben van een extra spaarpot is iets wat vele beleggers en investeerders drijft om hun verdiende geld te investeren in lopends. Het hebben van een beleggingspand is iets wat tegenwoordig erg lucratief is, omdat het direct geld oplevert en daarbij ook een restwaarde oplevert aan het einde van de aflostermijn. Uiteraard is er geen sprake van een aflostermijn als het beleggingspand puur met eigen geld is gekocht. Maar de meeste investeerders lenen een aanzienlijk deel bij. Zo is het mogelijk om een beleggingspand te kopen met 20% eigen geld.

Simpele rekensom

  • U heeft €100.000 eigen geld
  • 80% dient gefinancieerd te worden
  • U kunt tot €500.000 een beleggingspand kopen
  • Hiervan is dan €100.000 ingelegd door eigen geld
  • Er is een lening van €400.000

Deze berekening gaat in de praktijk niet op, want sommige banken of hypotheekverstrekkers wijken hier (sterk) van af. Maar in het algemeen is het mogelijk om met 20% eigen geld een eigen verhuurd pand of verhuurde woning te financieren. Dit uiteraaard met de voorwaarden dat de koper kan voldoen aan alle eisen die gesteld worden door de beleggingshypotheek verstrekker.

Gespecialiseerde vastgoedbelegging bedrijven helpen bij aankoop

Het verkrijgen van een beleggingspand is echter niet zo gemakkelijk. De offmarket deel van de beleggingspanden markt is heel groot, maar heel ver weg voor vooral beginnende beleggers. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van beleggingspand specialisten zoals Sons Real Estate. Dit soort partijen hebben toegang tot beleggingspanden die niet via openbare websites worden aangeboden. Zij beheren actief aanbod van alle soorten beleggingspanden, van horecapand, zorgvastgoed tot bewoonde huizen of andere soorten panden. Ook grote portefeuilles worden er regelmatig aangeboden.

De werkwijze van gespecialiseerde beleggingsmakelaars is constant onderhavig aan veranderingen. In het algemeen bieden zij beleggingspanden aan via telefonisch contact, maar ook per mailing of fysiek bezoek kan per pand contact worden gezocht. Het contact vind vaak via persoonlijk contact, waar het via de openbare sites richting ‘lootjes trekken’ gaat of ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Dit heeft te maken met de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt.

Beleggers erg actief op openbare woningsites die prijzen opdrijven

Via de openbare sites dient er zeer actief contact te worden gezocht met de desbetreffende makelaars, omdat de beste panden binnen een uur volgeboekt zijn voor bezichtigingen. Bij Sons Real Estate daarentegen wordt echt de tijd genomen voor de exclusieve partners en men biedt daarmee een unieke dienst aan die past bij de grotere belegger, maar ook voor de kleine beleggers. Er wordt namelijk actief bijgehouden wat de wensen van de investeerders zijn, waardoor een langdurig verkooptraject volledig overbodig is geworden.

 

 

https://sonsrealestate.nl/beleggingspanden/