Genot Wonen
Image default
Gezond wonen

De voordelen van hardlopen in de buitenlucht

De voordelen van hardlopen in de buitenlucht

 

Wanneer je gaat hardlopen, dan heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om lekker warm binnen te gaan hardlopen in de sportschool of thuis, uiteraard alleen wanneer je een loopband hebt. Maar ook buiten behoort tot de mogelijkheden. Omdat we hier in Nederland nu helaas niet in een dusdanig klimaat leven, dat we het hele jaar heerlijk buiten kunnen trainen, zijn we soms genoodzaakt dit binnen te doen. Uiteraard ligt de voorkeur bij de meeste hardloper natuurlijk ook buiten. Niet voor niets, want als we gaan kijken naar de voordelen welke het biedt, zijn deze enorm. Om je een idee te geven, hebben we een aantal van deze voordelen voor je op een rijtje gezet.

 

Zorg voor goede schoenen

 

Allereerst is het belangrijk, dat wanneer je buiten gaat hardlopen, je rekening houdt met de keuze voor je schoenen. Je zult namelijk zien, dat wanneer je op je indoorschoenen gaat hardlopen, de kans vrij groot is dat je al snel last krijgt van je voeten of rug. Dat komt, doordat indoorschoenen een stuk minder demping in de zool hebben, dan wanneer je buiten gaat lopen. Overigens geldt dat natuurlijk niet voor het dragen van een sportbh. Deze blijft ten alle tijd strikt noodzakelijk. Wees je er daarom dus ook van bewust, dat wanneer je zowel binnen als buiten traint, je hiervoor ook verschillende hardloopschoenen hebt die je aantrekt. 

 

Overige materiaal

 

Naast de schoenen, is voor vrouwen een sport bh zwanger natuurlijk ook ontzettend belangrijk om te dragen. Doordat je bij iedere stap merkt dat je borsten op en neer gaan raak je ontzettend snel afgeleid. Daarnaast is het ook nog eens enorm slecht voor je borsten, want het kan ervoor zorgen dat je ze beschadigd. Vooral het borstweefsel binnen in je borst is extreem gevoelig. Wanneer je dan te lang zonder juiste ondersteuning loopt, zal je al snel merken dat je hier steeds vaker en meer last van zult gaan krijgen.

 

Waarom buiten trainen?

 

Het grote voordeel aan buiten trainen, is dat je een stuk meer frisse lucht tot je krijgt. Je kunt je voorstellen dat de lucht in een sportschool of thuis, ondanks de ventilatie toch anders is. Daarnaast is buiten trainen vaak ook veel leuker! Zo zie je ook nog eens wat van de natuur en kun je qua route afwisselen. Op een loopband kun je dit natuurlijk niet. Dus vind jij het leuk om te gaan hardlopen? Zorg er dan voor dat jij je bh maat omrekenen gaat naar de juiste maat sport bh, schaf een paar goede hardloopschoenen aan en je kunt beginnen.