Genot Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Met deze 3 gouden tips haal je duurzaamheid in eigen huis!

Vandaag de dag staat het klimaat meer centraal dan ooit tevoren. Mensen worden langzaam maar zeker steeds meer bewust van het klimaat en het milieu. In deze blog kom je te weten hoe jij deel kan uitmaken van deze beweging door duurzaamheid in eigen huis te halen doormiddel van de volgende gouden tips!

1. Het hergebruiken van dagelijkse producten

Een van de grootste problemen van milieuvervuiling is dat er veel dagelijkse producten worden gebruikt die niet hergebruikt of slecht afgebroken kunnen worden. Denk hierbij aan dagelijkse producten als wc-papier, doekjes, plasticzakjes en zelfs koffiecups. Op dit laatste probleem bestaat gelukkig een oplossing; herbruikbare koffiecups. Koffiecups kunnen herbruikbaar worden gemaakt doormiddel van oplosbaar karton dat sneller afbreekt dan een bananenschil en omdat het koffiedik dat achterblijft in de cups kan dienen als compost. Je kunt herbruikbare koffiecups meteen zelf scheiden door ze in de GFT-bak te gooien. Wil je deze biologische Nespresso cups bestellen? Google dan simpelweg naar de Koffiejongens voor deze biologisch afbreekbare cups.

2. Het verlagen van de thermostaat

Het verlagen van de thermostaat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Het gebruikt van aardassen behoord tot een van de grootste CO2 uitstoten ter wereld. CO2 lijdt tot opwarming van de aarde dat negatieve invloeden heeft bijvoorbeeld ijskapen en andere natuurlijke leefgebieden voor dieren. Trek daarom je trui aan en kruip onder een deken voordat je de temperatuur in huis verhoogd.

3. Sorteer je eigen afval

Door zelf producten zoals plastic en papier te scheiden, kan het beter verwerkt worden voor hergebruik. Zo hoeft er minder aardolie gewonnen te worden voor het maken van plastic en hoeven er minder bomen gekapt te worden voor het maken van papier. Ook de bedrijven die het afval scheiden hoeven minder energie en brandstof te verbruiken waardoor ze uiteindelijk milieuvriendelijker opereren.

https://dekoffiejongens.nl/nespresso-koffiecups/