Genot Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Last van de warmte? Kies voor een airco met installatie

De hoge temperaturen in de zomer zorgen ervoor dat je het binnen in huis niet meer zo gemakkelijk koel krijgt en bovendien ook koel houdt. Je zet in de avonduren de ramen wijd open om de koele lucht binnen te laten. Maar vanaf het moment dat de zon weer doorbreekt, is het effect daarvan ook snel weer verdwenen. Hoe houd je je huis dan wel aangenaam koel? Het kan eenvoudig met een airco met installatie

Kies een passende airco

Voordat je tot aankoop van een airco overgaat, is het belangrijk om te kijken naar de soort airco die je wilt hebben. Ten eerste is de vraag waar je de airco met installatie wilt hangen. Is dit een woonkamer of bijvoorbeeld een werkkamer? Let dus op de capaciteit die de airco heeft. Sommigen kunnen een ruimte van negentig vierkante meter koelen, anderen kunnen een oppervlak van meer dan honderdtwintig kubieke meter aan. Ook kun je nadenken over de vraag of je op zoek bent naar een airco die alleen kan koelen. Of dat je een combinatie wilt hebben van koelen en verwarmen. 

Het gemak van een airco in huis

Een constante temperatuur in huis, of het nu zomer of winter is, is natuurlijk een prettig idee. Je kunt bij de airco een standaard temperatuur per seizoen instellen, zodat je zowel bij warm als bij koud weer dit niet handmatig hoeft te regelen. Bij de airco’s worden afstandsbedieningen geleverd en sommigen zijn voorzien van wifi. Zo kun je niet alleen vanuit je stoel de airco instellen. Het is ook nog mogelijk om de airco via een app op je mobiele telefoon te programmeren en te bedienen.

Laat een airco installeren

De meeste airco’s hebben een binnen- en een buitenunit. Hier moet je dus rekening mee houden op het moment dat je voor een airco kiest. De plaatsing van de beide units kan wat handigheid vragen, omdat de units soms op moeilijk bereikbare plekken opgehangen moeten worden. Kies daarom voor een airco met installatie, zodat deze montage altijd door een erkend vakman wordt uitgevoerd. Een ander voordeel van een airco met installatie is dat de installatie onder de garantieregeling valt. Mocht de airco met installatie na het installeren niet goed werken, dan kun je dus op deze garantieregeling terugvallen. Je kunt ook voor een andere vorm van airco met installatie kiezen. In dit geval hang je zelf de airco op, maar profiteer je van de service van een vakman om de airco goed in te laten stellen.

Waar kan een airco met installatie gebruikt worden?

Airco’s met installatie zijn energiezuinig en hebben bovendien een laag geluidsniveau. Dat geldt voor zowel de binnen- als de buitenunits. Hierdoor zijn ze geschikt om in verschillende soorten ruimtes te hangen. Denk hierbij niet alleen aan de verschillende kamers in huis, maar ook bijvoorbeeld aan een garage, een stacaravan of een vakantiewoning waar geen centrale verwarming aanwezig is. Zolang je maar rekening houdt met de capaciteit van de airco met installatie en ook kijkt naar het aantal units dat bij de airco geleverd wordt, kun je iedere gewenste ruimte in huis koelen, maar ook verwarmen als dat nodig is.